ATACAND PLUS 16mg/12.5 mg 84 tablet Nedir

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Atacand Plus nedir, Atacand Plus ne için kullanılır, Atacand Plus ne ilacı, Atacand Plus neye yarar, Atacand Plus ne işe yarar, Atacand Plus neye iyi gelir, Atacand Plus kullananlar, Atacand Plus kullanımı, Atacand Plus uygulama, Atacand Plus etkileri, Atacand Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.ATACAND PLUS nedir ve ne için kullanılır?

ilacınızın ismi ATACAND PLUS' tır. 28 ve 84 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. Tabletler şeftali renkli ve ovaldir ve üzerlerindeki çizgi boyunca iki eşit parçaya bölünebilirler.

ATACAND PLUS yüksek kan basıncının tedavisinde kullanılmaktadır (hipertansiyon

tedavisinde). iki adet etken madde içermektedir: Kandesartan sileksetil ve

hidroklorotiyazid. Bu iki etken madde kan basıncınızın düşürülmesinde birlikte rol almaktadırlar.

• Kandesartan sileksetil, 'anjiyotensin II reseptör antagonisti' adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Kan damarlarınızı gevşetmekte ve genişletmektedir. Bu da kan basıncınızın düşmesine yardımcı olmaktadır.

• Hidroklorotiyazid, 'diüretikler' (idrar söktürücüler) adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Vücudunuzdan suyun ve sodyum gibi tuzların idrar ile uzaklaştırılmasına yardımcı

olur. Bu da kan basıncınızın düşmesini sağlar.

Doktorunuz ATACAND PLUS' ı, kan basıncınızın tek başına kandesartan sileksetil veya hidroklorotiyazid ile düşürülemediği durumlarda reçete edebilir.