TYGACIL 50 mg 10 flakon Gebelik

Hüsnü Arsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Asist gebelik kategorisi D'dir. Asist hamilelik kategorisi, Asist gebelik kategorisi, Asist emzirme, Asist anne sütüne geçer mi, Asist laktasyon, Asist hamilelerde kullanımı, Asist ve bebek, Asist kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Asist 300 mg 3 ml (%10) 5 Ampül; yoğun kıvamlı balgamın azaltılması, atılması, ekspektorasyonun (balgamın atılabilmesi) kolaylaştırılması gereken bronkopulmoner hastalıklarda ayrıca yüksek doz parasetamol alımına bağlı olarak ortaya çıkan karaciğer yetmezliğinin önlenmesinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Asetilsistein > Soğuk Algınlığı ve Öksürük İlaçları > Öksürük Önleyici Hariç Ekspektoranlar > Mukolitikler (Balgam Söktürücü İlaçlar) > Asetilsistein

ATC Kodu

R05CB01

Etkin Madde

Asetil Sistein 100 mg/ml

Barkodu

8699570750013

Satış Fiyatı

8.82 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

48

Alternatif İlaç Sayısı

4

Sağlık Konuları

Balgam Çıkartıcı

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FMA

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Ampul

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

TYGACIL® gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Gebelerde uygun ve kontrollü çalışmalar yapılmamıştır. Hayvan deneylerinin sonuçları, TYGACIL®’in gebelikte uygulanması durumunda fetusa zararlı olabileceğini göstermektedir. TYGACIL® gebelikte, yalnızca potansiyel yararın fetusa gelebilecek potansiyel zarardan fazla olması halinde kullanılmalıdır. Tigesiklin, doğum öncesi ve sırasında kullanılmak üzere araştırılmamıştır.

Hayvan deneylerinde tigesiklinin plasentadan geçtiği ve fetal dokularda tesbit edildiği kanıtlanmıştır. Tigesiklin uygulaması ile sıçan ve tavşanlarda fetal vücut ağırlığında azalma (kemik oluşumunda gecikme ile birlikte) ve tavşanlara fetal kayıplar bildirilmiştir. Sıçan ve tavşanlarda tigesiklinin teratojenik etkisine rastlanmamıştır.

Laktasyon dönemi

Bu ilacın insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Birçok ilaç süte geçebildiğinden, süt vermekte olan annelere tigesiklin verildiğinde dikkatli olunmalıdır.

Hayvan deneylerinde 14C-tigesiklin uygulanması ile laktasyon dönemindeki sıçanlarda tigesiklinin süte geçtiği saptanmıştır. Tigesiklinin sınırlı oral biyoyararlanımından dolayı, süt emmekte olan yavrularda anne sütü kaynaklı sistemik tigesiklin geçişi çok az veya hiç görülmemektedir.

Üreme yeteneği/ Fertilite: