TRISEQUENS 28 tablet Gebelik

Novo Nordisk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ventolin gebelik kategorisi X'dir. Ventolin hamilelik kategorisi, Ventolin gebelik kategorisi, Ventolin emzirme, Ventolin anne sütüne geçer mi, Ventolin laktasyon, Ventolin hamilelerde kullanımı, Ventolin ve bebek, Ventolin kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Ventolin Inhaler; - Hafif, orta ve şiddetli astım ataklarında rahatlatıcı etki sağlamak, - Orta ve şiddetli astımda görülen akut (ani gelişen) alevlenmeler, ataklar, - Astım belirtilerinin önlenmesi ve giderilmesi, - Hafif astımın önlenmesi ve giderilmesi, - Solunum yollarında tıkanma ile ilişkili hastalıklarda (astım, kronik bronşit: Birbirini izleyen en az iki yıl içinde en az 3 ay arka arkaya devam eden ve balgam çıkarma ile birlikte olan öksürük. amfizem: bir organa hava ya da gazın sızıp, orada birikmes gibi) bronşlarda meydana gelen kasılmalar (hırıltı, nefes darlığı) etkilidir.

İlaç Sınıfı

Adrenerjikler (İnhalan) > Solunum Sisteminde Tıkanma - Astım İlaçları > Adrenerjikler (İnhalan) > Selektif Beta 2 Adrenoreseptör Agonistleri > Salbutamolİnhalant (çekilerek alınan)

ATC Kodu

R03AC02

Etkin Madde

Salbutamol 100 mcg/doz

Barkodu

8699522521456

Geri Ödeme Kodu

A08326

Satış Fiyatı

9.44 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

11

Alternatif İlaç Sayısı

6

Sağlık Konuları

Astım

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFGS

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

48 ay

NFC kodu

ABC

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi X’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye Gebelik kategorisi X’dir.

Gebelik dönemi

TRISEQUENS hamilelik sırasında endike değildir.

TRISEQUENS ile tedavi sırasında hamilelik oluşursa, tedaviye hemen son verilmelidir. Maruz kalınan sınırlı sayıdaki hamilelik verisi, noretisteron’un fötus üzerine advers etkilerini göstermiştir. Normalde HRT ve OK formülasyonlarında kullanılandan daha yüksek dozların, dişi fötuslarda erkekleşmeye yol açtığı gözlenmiştir. Bugüne kadarki birçok epidemiyolojik

çalışmanın sonuçları, yanlışlıkla östrojenler ve progestagenlerin kombinasyonlarına maruz kalan fötuslarda, hiçbir teratojenik veya fötotoksik etkiyi göstermemektedir.

Laktasyon dönemi

TRISEQUENS, emzirme döneminde kullanılmamalıdır.