ALTUZAN ROCHE 400mg/16ML kons.inf.çöz.içeren 1 flakon Gebelik

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Letop gebelik kategorisi D'dir. Letop hamilelik kategorisi, Letop gebelik kategorisi, Letop emzirme, Letop anne sütüne geçer mi, Letop laktasyon, Letop hamilelerde kullanımı, Letop ve bebek, Letop kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Letop aşağıdaki tedavilerde etkilidir; • Migren: Eriskinlerde migren profilaksisinde endikedir. Akut migren tedavisinde etkinligi üzerinde çalısılmamıstır. • Epilepsi: Yeni epilepsi (sara) teshisi konmus hastalarda monoterapi olarak ya da epilepsi hastalarında monoterapiye geçiste endikedir. Parsiyel baslangıçlı nöbetleri ya da jeneralize tonikklonik nöbetleri olan eriskinler ve çocuklarda (2 yas ve üzeri) adjuvan tedavi olarak ve Lennox Gastaut Sendromuna baglı nöbetlerin tedavisinde adjuvan tedavi olarak endikedir.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Antiepileptik İlaçlar > Antiepileptikler > Diğer Antiepileptikler > Topiramat

ATC Kodu

N03AX11

Etkin Madde

Topiramat 100 mg

Barkodu

8699505762838

Geri Ödeme Kodu

A09184

Satış Fiyatı

87.4 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

9

Alternatif İlaç Sayısı

20

Sağlık Konuları

Bağırsak Kanseri , Akciğer Kanseri , Meme Kanseri , Böbrek Kanseri , Serviks Kanseri , Yumurtalık Kanseri , Beyin Tümörü

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEU3

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FQC

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

Doğurganlık çağındaki kadınlar ALTUZAN tedavisi boyunca uygun kontraseptif önlemler almalıdır. Farmakokinetik açıdan ele alındığında kontraseptif önlemlerin son ALTUZAN dozunu takiben en az 6 ay devam ettirilmelidir.

Gebelik dönemi

Anjiyogenezin fetusun gelişiminde kritik bir önem taşıdığı gösterilmiştir. ALTUZAN uygulanması sonrasındaki anjiyogenez inhibisyonu gebelikte istenmeyen bir sonuç doğurabilir.

Gebe kadınlar üzerinde yapılmış yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır.
IgG’lerin plasenta engelini aştığı bilinmektedir ve ALTUZAN fetusta anjiyogenezi inhibe edebilir. Bu nedenle ALTUZAN, gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Bevasizumabın insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Anneye ait IgG süte geçtiğinden ve ALTUZAN bebeğin büyümesine ve gelişimine zarar verebileceğinden, kadınlara ALTUZAN tedavisi sırasında emzirmeyi bırakmaları ve son ALTUZAN dozunu takiben en az 6 ay boyunca bebeklerini emzirmemeleri tavsiye edilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite