OSEFLU 45 mg 10 kapsül Yan Etkileri

Opto Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oseflu yan etkileri, Oseflu etkileri, Oseflu zararları, Oseflu belirtileri, Oseflu uyarılar, Oseflu önlemler, Oseflu kilo aldırırmı, Oseflu zayıflatırmı, Oseflu zehirlenmesi, Oseflu cinsellik, Oseflu sorunlar, Oseflu uykusuzluk, Oseflu bağımlılık, Oseflu bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi OSEFLU’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

OSEFLU'nun yaygın yan etkileri

OSEFLU'nun en çok görülen yan etkisi bulantı, kusma, ishal, karın ve baş ağrısıdır. Bu yan etkiler genellikle ilacın ilk doz uygulamasından sonra meydana gelmekte ve tedavinin devamında geçmektedir. Bu yan etkilerin görülme sıklığı ilacın yemek ile birlikte alınmasıyla azalmaktadır.

OSEFLU'nun yaygın olmayan yan etkileri

Yetişkin ve ergenler (13 yaş ve üzeri çocuklar)

Gripten kaynaklanan yaygın olmayan diğer yan etkiler; üst karın şişkinliği, gastrointestinal kanama, bronşit, üst solunum yolu enfeksiyonları, baş dönmesi, yorgunluk, uyuma zorluğu, deri reaksiyonları, hafif orta şiddetli karaciğer bozuklukları, görme bozukluğu ve kalp ritim bozuklukları.

Grip bazı durumlarda ölümle sonuçlanan halüsinasyon, huzursuzluk ve anormal davranışlar gibi çeşitli nörolojik ve davranışsal belirtilerle ilgili olabilir. Bu olaylar beyin iltihabı ve ensefalopati durumlarında ortaya çıkabilir fakat belirli ciddi bir hastalık olmadan da görülebilir.

OSEFLU tedavisi boyunca huzursuzluk ve havale gibi olaylar (bilinç kaybı, zihin karışıklığı, anormal davranışlar, delilik, halüsinasyon, karıştırma, huzursuzluk, kabus görme gibi belirtileri kapsar) rapor edilmiştir. Çok az durumda kaza ile yaralanma ve bazı durumlarda da ölümle sonuçlanmıştır. Bu olaylar öncelikle çocuklarda ve gençlerde gözlenmiş ve sıklıkla ani başlama ve hızlı ilerleme görülmüştür. OSEFLU'nun bu olaylara katkısı bilinmemektedir. OSEFLU ile tedavi olmayan grip hastalarında da aynı nöropsikiyatrik olaylar rapor edilmiştir.

Çocuklar (1 ile 12 yaş)

Gribin neden olduğu daha az görülen diğer yan etkiler; kulak iltihabı, akciğer iltihabı, bronşit, önceden mevcut olan astımın kötüleşmesi, burun kanaması, işitme kaybı, deride iltihaplanma, Lenf bezlerinin şişmesi, göz iltihabı, görme bozukluğu ve kalp ritim bozukluklarıdır.

Çocuklar (6 ile 12 ay)

Grip tedavisinde kullanılan OSEFLU'nun 6 ile 12 aylık bebeklerde belirtilen yan etkileri 1 yaş ve üstü çocuklardaki ile benzerdir.

Çocuklar (0 ile 6 ay)

Grip tedavisinde kullanılan OSEFLU'nun 1 ile 6 aylık bebeklerde belirtilen yan etkileri 6 ve 12 aylık bebekler ve daha büyük çocuklarda (1 yaş ve üzeri) ile benzerdir. 1 ayın altındaki bebeklerde OSEFLU'nun kullanımın uygun olduğuna dair yeterli veri mevcut değildir.

Eğer siz veya çocuğunuz sıklıkla hasta oluyorsanız doktorunuzu bilgilendirmelisiniz. Eğer grip belirtileri kötüye gider veya ateş sürerse de doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.

Yan etkilerin raporlanması