OSEFLU 45 mg 10 kapsül Nedir

Opto Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oseflu nedir, Oseflu ne için kullanılır, Oseflu ne ilacı, Oseflu neye yarar, Oseflu ne işe yarar, Oseflu neye iyi gelir, Oseflu kullananlar, Oseflu kullanımı, Oseflu uygulama, Oseflu etkileri, Oseflu faydaları bilgilerini içerir.

2.OSEFLU nedir ve ne için kullanılır?

OSEFLU'nun etkin maddesi oseltamivir'dir.

OSEFLU "nöraminidaz inhibitörleri" denen bir ilaç grubuna dahildir. Bu ilaçlar grip virüsünün vücudun içinde yayılmasını engeller ve bu sayede grip virüsü enfeksiyonu nedeniyle oluşacak belirtileri dindirir veya engeller.

OSEFLU, Kap, kapak beyaza yakın açık gri opak renkli kapsül içinde beyaz toz OSEFLU 45 mg kapsüller 10 kapsül içeren ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır. OSEFLU size gribi tedavi etmek veya önlemek amacıyla reçete edilmiştir.

Grip, grip virüsü nedeniyle meydana gelen bir hastalıktır (enfeksiyondur). Gribin belirtileri ateşin

o

ani yükselmesi (>37.8 C), öksürük, burun akıntısı veya tıkanıklığı, baş ağrısı, kas ağrıları ve sıklıkla aşırı bitkinliktir. Bu belirtiler aynı zamanda grip dışı hastalıklar nedeniyle de oluşabilir. Gerçek grip enfeksiyonları yalnızca toplumda grip virüslerinin dolaştığı yıllık salgın dönemlerinde ortaya çıkar. Bu salgın dönemi dışında, bu belirtiler, genellikle başka enfeksiyonlar veya hastalıklar nedeniyle oluşacaktır.

OSEFLU, 1 yaşından küçük çocukların grip tedavisinde, sadece, geçici süreyle, salgın esnasında, bir doktor önerisiyle veya bir doktorun gözetiminde kullanılması şartıyla kullanılır.