OROHEKS PLUS 200 ml gargara Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oroheks Plus gebelik kategorisi C'dir. Oroheks Plus hamilelik kategorisi, Oroheks Plus gebelik kategorisi, Oroheks Plus emzirme, Oroheks Plus anne sütüne geçer mi, Oroheks Plus laktasyon, Oroheks Plus hamilelerde kullanımı, Oroheks Plus ve bebek, Oroheks Plus kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

OROHEKS PLUS’ ın kontrasepsiyona herhangi bir etkisi yoktur, ancak OROHEKS PLUS alkol içerdiğinden çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar dikkatli kullanmalıdır.

Gebelik dönemi:

OROHEKS PLUS’m gebelik döneminde kullanımı kontrendikedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonal/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrasıgelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir, insanlara yönelik potansiyel riskbilinmemektedir.

Laktasyon dönemi:

Benzidamin ve klorheksidin glukonatın insan ya da hayvan sütüyle atılıp atılmadığına ilişkin herhangi bir veri mevcut değildir. Bu nedenle memedeki çocuk açısından bir risk olduğu gözardı edilemez. OROHEKS PLUS’ m emziren annelerde kullanımı kontrendikedir.

Üreme yeteneği / Fertilite:

Klorheksidin glukonat ile üreme ve fertilite üzerine yapılmış çalışmalar mevcuttur. Sıçanlarda fertilite üzerinde; yine sıçan ve tavşanlarda fetüs üzerinde zararlı etki görülmemiştir.Benzidamin ile ilgili ise hayvanlarda yapılmış yeterli araştırma mevcut değildir.