ORAKSETIL 500 mg 14 F.tablet Etkileşimi

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oraksetil etkileşimi, Oraksetil etken madde, Oraksetil yardımcı maddeler, Oraksetil alkol, Oraksetil etkileşim, Oraksetil kullananlar, Oraksetil dozu, Oraksetil kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Mide asiditesini azaltan ilaçlar ORAKSETİL’ın açlık durumundaki biyoyararlanımı azaltabilir ve ORAKSETİL’ın yemek sonrası absorpsiyonundaki artışı ortadan kaldırabilir.

Diğer antibiyotiklerde de olduğu gibi sefuroksim aksetil bağırsak florasını etkileyerek östrojen reabsorbsiyonunun azalmasına ve kombine oral kontraseptiflerin etkililiğininazalmasına yol açabilir.

Sefuroksim glomerüler filtrasyon ve tübüler sekresyon ile atılır. Eşzamanlı probenisid kullanımı önerilmemektedir. Eşzamanlı probenesid kullanımı, sefuroksimin pikkonsantrasyonunu, serum konsantrasyonu zaman eğrisi altındaki alanı ve eliminasyonyarılanma ömrünü anlamlı olarak artırır.

Eşzamanlı oral antikoagülan kullanımı artmış Uluslararası Normalleştirilmiş Oran (INR)’ye yol açabilir

Ferrisiyanid testinde yanlış negatif sonuçlar oluşabileceğinden sefuroksim alan hastalarda kan/plazma glukoz düzeylerini belirlemek için glukoz oksidaz veya heksokinaz metotlarınınkullanılması önerilmektedir. Sefuroksim aksetil kreatinin için yapılan alkalin pikrat deneyinietkilemez.

Sefalosporin grubu ilaçlar kırmızı kan hücrelerinin membranlarından absorbe olma ve ilaca karşı gelişen antikorlarla reaksiyona girme eğilimi göstererek Coombs testinin pozitif sonuçvermesine ve çok seyrek olarak da hemolitik anemiye yol açabilirler.