ORAKSETIL 250 mg 10 F.tablet Nedir

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oraksetil nedir, Oraksetil ne için kullanılır, Oraksetil ne ilacı, Oraksetil neye yarar, Oraksetil ne işe yarar, Oraksetil neye iyi gelir, Oraksetil kullananlar, Oraksetil kullanımı, Oraksetil uygulama, Oraksetil etkileri, Oraksetil faydaları bilgilerini içerir.

2.ORAKSETIL nedir ve ne için kullanılır?

1. ORAKSETİL nedir ve ne için kullanılır?

ORAKSETİL, bakteriler üzerinde öldürücü etkiye sahip sefalosporin grubu bir antibiyotiktir. Her tablet etkin madde olarak 250 mg sefuroksim içerir.

ORAKSETİL, beyaz renkte, oblong, düz kenarlı, bikonveks, uniform film kaplı tabletler halinde 10 veya 20 tabletlik blister ambalajlarda bulunmaktadır.

ORAKSETİL, bileşimindeki sefuroksim; önemli hedef proteinlere bağlanarak bakterilerde hücre duvarı sentezini önleyerek öldürücü etki gösterir. Duyarlı mikroorganizmaların sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Kullanıldığı başlıca enfeksiyonlar:

  • Üst solunum yolu enfeksiyonları: Kulak, burun, boğaz enfeksiyonları, orta kulak iltihabı, sinüzit, bademcik iltihabı, farenjit (yutak iltihabı) gibi.
  • Alt solunum yolu enfeksiyonları: Akut bronşit ve kronik bronşitin ani alevlenmeleri ve
  • pnömoni (akciğer iltihabı) gibi.
  • Genital enfeksiyonlar ve idrar yolları enfeksiyonları: Piyelonefrit (idrar yolları ve böbrek iltihabı), mesane iltihabı ve idrar yolu iltihabı gibi.
  • Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Çıban (furonkül), irinli deri enfeksiyonu (piyoderma), bulaşıcı, yüzeysel, mikrobik deri enfeksiyonu (impetigo) gibi.
  • Bel soğukluğu (gonore): Akut ve komplike olmayan gonokoklardan kaynaklanan idrar yolu iltihabı ve rahim ağzı iltihabı (servisit).
  • Erken Lyme hastalığının (kene ısırması ile insana geçen Borrelia burgdorferi adlı bakterinin yol açtığı hastalık) tedavisinde ve takiben yetişkin ve 12 yaştan büyük çocuklarda geç Lyme hastalığının önlenmesinde.
  • ORAKSETİL'E duyarlılık, coğrafya ve zaman ile değişkenlik gösterebilir. Mevcut olduğu durumlarda lokal duyarlılık verilerine başvurulmalıdır.