OMEGAVEN emülsiyon Farmasötik Özellikleri

Fresenius Kabi Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

6.   FARMASÖTİK ÖZELLİKLER

6.1. Yardımcı maddelerin listesi

6.2. Geçimsizlikler

Kalsiyum gibi polivalan katyonların ilave edilmesiyle, özellikle de heparinle kombine edildiğinde geçimsizlik meydana gelebilir.

6.3. Raf ömrü

18 ay

İlk açıldıktan sonraki raf ömrü: OMEGAVEN, açıldıktan hemen sonra steril transfer setleri ile kullanılmalı. Flakon damgasının kırılmasından hemen sonra kullanılır.

Kullanma talimatına göre seyreltme veva hazırlamadan sonraki raf ömrü:

OMEGAVEN içeren karışımların kimyasal ve fiziksel kullanım stabilitesi, 25°C’de 24 saat olarak belirtilmiştir ve veriler üreticiden temin edilebilir. Mikrobiyolojik açıdan, yağ emülsiyonu içeren karışımlar veya yağda çözünen vitaminleri içeren yağ emülsiyonları hemen kullanılmalı. Hemen kullanılmazsa, kullanım öncesi kullanımda saklama süresi ve koşullan kullanıcının sorumluluğundadır. Sadece, bileşim kontrollü ve valide edilmiş aseptik koşullarda yer alırsa,

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

OMEGAVEN 100 ml’lik cam şişelerde yer almaktadır.

6.6.   Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer Özel önlemler

Emülsiyon homojen ve ambalaj hasar görmemişse kullanınız.

OMEGAVEN yağda çözünen vitaminler gibi yağ emülsiyonlan ile aseptik olarak kanştırılabilir. Diğer yağ emülsiyonları ile eş zamanlı uygulanacağı zaman, karıştırılır veya uygulama öncesi seyreltilir (daha fazla bilgi için Bkz. 6.2 ve 6.3), OMEGAVEN balık yağı oranı toplam yağ aliminin % 10-20’sini oluşturmalıdır.

Kullanıma İlişkin Uyarılar:

OMEGAVEN yağ emülsiyonlan veya yağda eriyebilir vitamin içeren yağ emülsiyonlan ile dilüe edilip oda sıcaklığında saklanıldığında 24 saat stabil kalır.

OMEGAVEN açıldıktan sonra vakit geçirilmeksizin steril bir transfer set aracılığıyla kullanılmalıdır.

Kullanılmayan emülsiyonlar atılmalıdır.

Şişeler kullanılmadan önce mutlaka çalkalanmalıdır.

Sadece homojen emülsiyonlar ve hasar görmemiş şişeler kullanılmalıdır.

İlacın uygulanması için ftalat içermeyen setler kullanılmalıdır.

Kullanılmamış olan ürün ya da artık materyaller, “Tıbbi atıklann kontrolü yönetmeliği” ve “Ambalaj ve ambalaj atıklannın kontrolü yönetmelikleri” ne uygun olarak imha edilmelidir.