OLIMEL N7-960E infüzyon için ELEKTROLITLI AMINOASIT çöz. GLUKOZ çöz. ve LIPID emülsiyonU. 1000 ml torba Saklanması

Eczacıbaşı-Baxter Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Olimel saklanması, Olimel muhafazası, Olimel soğuk, Olimel nem, Olimel karanlık, Olimel ambalaj, Olimel çocuklardan saklanması, Olimel son kullanma tarihi, Olimel firması, Olimel kullanma talimatı, Olimel üretici firma bilgilerini içerir.

5.OLIMEL N7-960E'in saklanması

OLIMEL N7-960E’yi çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

Dondurmayınız.

Koruyucu dış ambalajı içinde saklanmalıdır.

Torbadaki bölmeler açılarak kullanıma hazır hale getirildikten sonra:

Karışım gerçekleştirildikten sonra, mümkün olan en kısa süre içinde kullanılması önerilmektedir. Buna rağmen bölmeler arası separatörler açılarak karıştırıldıktan sonra, 2-8°Carasında en fazla 7 gün ve ardından 25°C'nin altında en fazla 48 saat süreyle stabilitesinikoruduğu gösterilmiştir.

İlaç (elektrolitler, eser elementler, vitaminler vb) eklemeleri yapıldıktan sonra:

Özel karışımlar için, kimyasal ve fiziksel stabilitenin, 2 - 8°C arasında 7 gün ve ardından 25°C'nin altında en fazla 48 saat olduğu gösterilmiştir.

Mikrobiyolojik açıdan, her karışımın hemen kullanılması önerilir. Hemen kullanılmadığı durumda, kullanım öncesi saklama süresi ve koşulları kullanıcının sorumluluğundadır ve ilaçeklemeleri kontrollü ve validasyonu yapılmış aseptik koşullarda yapılmamışsa, 2 - 8°C'de 24saatten fazla bekletilmemelidir.

Tek kullanımlıktır. Kısmen kullanılmış ilaç saklanmamalı; uygulamanın yapıldığı sağlık kuruluşunun tıbbi atık prosedürlerine uygun olarak imha edilmelidir.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra OLIMEL N7-960E'i kullanmayınız.

Ruhsat sahibi: Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR.

Yalnızca hasar görmemiş, aradaki bölmeleri açılmamış, glukoz ve amino asit çözeltisi içeren bölümleri berrak, renksiz ya da hafif sarı renkli, gözle görülebilen partikül içermeyen ve lipidemülsiyonunun bulunduğu bölümünün görünümü homojen süt görünümünde olan torbalarkullanılmalıdır.

OLIMEL N7-960E kullanılmadan önce oda sıcaklığına getirilmelidir.

Sadece, 3 bölme arasındaki geçici separatörler aşağıda gösterildiği şekilde açılıp karışım gerçekleştirildikten sonra uygulanmalıdır.

1.

2.

3.

Koruyucu dış ambalajı üst bölümünden yırtınız.

Koruyucu dış ambalajı, içteki OLIMEL N7-960E torbası

Torbayı yatay ve temiz bir yüzeye yerleştiriniz.

açığa çıkacak şekilde sıyırınız. Dış ambalaj ı veoksijen absorbanı saşeyiatınız.

6.

Torba, üst kısmından (askının bulunduğu kenar) başlayarakkendi üzerine katlanır.Separatörler, uygulamagirişlerine yakın yerlerdenayrılmaya başlayacaktır.Separatörler torbanın yarısınakadar açılacak şekilde, torbakatlanmayadevam

edilmelidir.

Torba en az 3 defa alt-üst Torba asılır. Uygulama edilerek sıvıların karışması portundaki plastik koruyucusağlanmalıdır.çıkarılır. İnfüzyon setinin

spaykı, uygulama portuna sıkıca yerleştirilir.

Torba açıldıktan sonra hemen kullanılmalıdır. Açılan torba başka bir infüzyonda kullanmak üzere saklanmamalıdır.

Kısmen kullanılmış torbalar yeniden uygulanmamalıdır.

İlk torbanın içinde bulunan hava nedeniyle oluşabilecek hava embolisinden sakınmak amacıyla, seri bağlantıyla kullanılmamalıdır.

Tek kullanımlıktır. Kullanılmayan herhangi bir ürün ya da materyal ve uygulamada kullanılan tüm cihazlar intravenöz uygulamanın yapıldığı sağlık kuruluşunun tıbbi atık prosedürlerineuygun olarak imha edilmelidir.

İlaç eklemeleri:

Öncelikle uyumluluğu ve ortaya çıkan karışımın stabilitesi (özellikle lipid emülsiyonunun stabilitesi) değerlendirilmeden, OLIMEL N7-960E'yi oluşturan 3 bölmeden herhangi birineilaç eklenmemelidir.

OLIMEL N7-960E'ye gerektiğinde elektrolit, eser element ya da vitamin eklenebilir.

Torbalar vitamin, elektrolit ve eser elementlerin eklenebilmesine yetecek kapasitededir. Vitaminler dahil herhangi bir ekleme, separatörler ayrılarak karışım gerçekleştirildikten sonrayapılabilir. Vitamin eklemeleri, karışım gerçekleştirilmeden önce, glukoz bölmesinin içine deyapılabilir.

Formülasyona herhangi bir ekleme sonrasında, periferik venlerden uygulamadan önce oluşan son karışımın ozmolaritesi ölçülmelidir.

Mikronütrientlerin eklemeleri aseptik koşullarda kalifiye personel tarafından yapılmalıdır. Bu eklemeler torbanın enjeksiyon ucundan iğne ile yapılmalıdır:

  • Enjeksiyon ucu hazırlanır.
  • İğneyle enjeksiyon ucuna girilerek uygulama gerçekleştirilir.
  • Torbanın içeriği eklenmiş olan ilaçla karıştırılır.
  • Ek ilaç verilirken, son karışımın ozmolaritesi uygulamadan önce ölçülmelidir. Elde edilen karışım, son ozmolaritesine bağlı olarak, santral ya da periferik bir venden uygulanmalıdır.Uygulanan son karışım hipertonikse, periferik bir venden uygulandığında venöz iritasyonaneden olabilir.