CHIROCAINE 25 mg/10 ml inf. için kons. çözelti içeren 10ml X 10 ampül Gebelik

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klodamin gebelik kategorisi B'dir. Klodamin hamilelik kategorisi, Klodamin gebelik kategorisi, Klodamin emzirme, Klodamin anne sütüne geçer mi, Klodamin laktasyon, Klodamin hamilelerde kullanımı, Klodamin ve bebek, Klodamin kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Klodamin Sprey; - Ağız içi yüzeyinin iltihaplanması, - Dil iltihabı, - Ağız bölgesindeki operasyonlardan sonra, - Kemoterapi, radyoterapi veya diğer nedenlerden kaynaklanan ağız içi yüzeyi iltihapları, - Ağrılı ağız ve boğaz rahatsızlıklarının geçici olarak rahatlatılması (diş çevresi ve bölgesindeki operasyonlar vb. durumlar), - Ağız boşluğu - boğaz bölgesindeki iltihap ve enfeksiyonla birlikte seyreden hastalıklar (boğaz ağrısı, bademcik iltihabı, soluk borusu iltihabı, farenjit gibi), - Aft, - Ağız hijyeninin sağlanması, - Diş çevresi ve yakını ile ilgili hastalıklar, - Çeşitli diş eti iltihaplarının (gingivit) giderilmesi ve önlenmesi, - Diş plakları oluşumunun önlenmesi, - Diş çekimi ve diş tedavilerinde tedaviye yardımcı olarak, - Ağız içi enfeksiyonlarıın tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Ağız Sağlığı İlaçları > Dişçi Koruma İlaçları (preparatlar) > Diğer İlaçlar > Benzidamin Kombinasyonları

ATC Kodu

A01AD02

Etkin Madde

Klorheksidin 1.2 mg/ml , Benzidamin Hcl 1.5 mg/ml

Barkodu

8680656080032

Geri Ödeme Kodu

A01799

Satış Fiyatı

7.15 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

45

Alternatif İlaç Sayısı

7

Sağlık Konuları

Lokal Anestezi

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFAZ

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

FQA

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Ampul

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel Tavsiye

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Uygulanabilir değildir.

Gebelik dönemi

Levobupivakain çözeltisi obstetriklerde paraservikal blok kullanımında kontrendikedir. Bupivakain ile olan deneyimlere dayanarak paraservikal blok sonrasıfetal bradikardi oluşabilir (bkz. Bölüm 4.3).

Levobupivakain için ilk trimesterde maruz kalınmış gebeliklerde klinik veri bulunmamaktadır. Hayvan çalışmaları teratojenik etkiler göstermemektedir, ancakklinik kullanımda elde edilen ile aynı aralıktaki sistemik maruz kalım seviyelerindeembriyo-fetal toksisite göstermiştir (bkz. Bölüm 5.3). İnsanlar için potansiyel riskbilinmemektedir. Levobupivakain bu sebeple açıkça gerekli olmadığı sürece gebeliğinbaşında verilmemelidir.

Bununla beraber bugüne kadar, obstetrikal ameliyatta (hamilelik veya doğum sırasında) bupivakainin klinik deneyimi kapsamlıdır ve fetotoksik bir etkigöstermemiştir.

Laktasyon dönemi

Levobupivakainin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Ancak, levobupivakainin, bupivakain gibi zayıf bir şekilde anne sütünde aktarılması olasıdır.Lokal anestezi sonrası emzirme olasıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Levobupivakain ile sıçanlarda 30 mg/kg/gün (180 mg/m2/gün) dozunda yapılan çalışmalar iki kuşakta fertilite veya genel üreme performansında bir etkigöstermemiştir. Bu doz, yaklaşık olarak insanda vücut yüzeyine göre (352 mg/m2)önerilen maksimum dozun (570 mg/kişi) bir buçuk katıdır.