KENACORT-A ORABASE % 0.1 5 gr pomad {Deva} Gebelik

Ufsa Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zoprotec gebelik kategorisi C'dir. Zoprotec hamilelik kategorisi, Zoprotec gebelik kategorisi, Zoprotec emzirme, Zoprotec anne sütüne geçer mi, Zoprotec laktasyon, Zoprotec hamilelerde kullanımı, Zoprotec ve bebek, Zoprotec kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Zoprotec 30 mg 28 Tablet; hafif ve orta derecede esansiyel hipertansiyon (yüksek tansiyon) tedavisinde ve hemodinamik (kanın damarlardaki hareketini düzenleyen fiziksel ilke ve kuralları inceleyen fizyoloji dalı) olarak stabil, kalp yetmezliği belirti ve semptomları olan akut miyokard enfarktüslü hastaların tedavisinde kullanılmaktadır. Hastalar gerekiyorsa nitratlar, aspirin veya blokerler gibi standart tedaviyi de almalıdırlar.

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi > Renin - Anjiyotensin Sistemi > ACE İnhibitörleri > ACE İnhibitörleri > Zofenopril

ATC Kodu

C09AA15

Etkin Madde

Zofenopril Kalsiyum 30 mg

Barkodu

8699832090048

Geri Ödeme Kodu

A08724

Satış Fiyatı

24.71 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

81

Sağlık Konuları

Yüksek Tansiyon

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFVU

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E442A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik Kategorisi: C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Oral tedavide kullanılan kortikosteroidlerin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar mevcut değildir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

KENACORT -A Orabase Pomad’ın gebelikteki güvenliliği, gebelik sırasında fetal gelişime kadar gidebilen olası yan etkileri bakımından kesinleşmemiştir; bu yüzden çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlarda ve özellikle gebeliğin erken dönemlerinde, doktorun ya da diş hekiminin sağlanabilecek yararın olası zararlardan fazla olduğu yönünde bir kararı olmadıkça kullanılmamalıdır.

Teratojenik etkiler: Triamsinolon asetonidin çeşitli türlerde terotojenik etkiyi indüklediği görülmüştür. Triamsinolon asetonid fare ve tavşanlarda artan bir insidansla sırasıyla yaklaşık olarak 120 ^g/kg/gün ve 24 ^g/kg/gün dozlarında yarık damağı indüklemiştir.

Laktasyon dönemi

Triamsinolon asetonidin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da KENACORT-A tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve KENACORT-A tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Üreme yeteneği üzerine etkisi bilinmemektedir.

Maymunlarda çalışmalardaki en düşük dozda (500 ^g/kg/gün) kraniyal iskelet malformasyonlarını indüklemiştir. 500 ^g/kg/günlük doz vücut yüzey alanı tahminlerine dair veri normalleriyle karşılaştırıldığında KENACORT-A Orabase Pomad’ın tipik insan .günlük dozunun yaklaşık olarak 200 katıdır.

Gebelerde yeterli ve iyi kontrol edilmiş çalışma bulunmamaktadır. Ancak, KEKACORT-A Orabase Pomad ile aynı sınıfta olan (kortikosteroid ) ilaçları kullanan annelerin çocuklarında doğum kusurları ile ilgili olarak yapılan retrospektif bir analizde yarık damak insidansında yaklaşık olarak 3 kat artış bulunmuştur.