OFNOL %0.2 steril oftalmik çözelti 2.5 ml Uyarılar

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ofnol uyarılar, Ofnol zararları, Ofnol önlemler, Ofnol riskler, Ofnol yan etkisi, Ofnol alerji, Ofnol alkol, Ofnol hamileler, Ofnol emzirme, Ofnol araç kullanımı, Ofnol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

SADECE TOPİKAL UYGULAMA İÇİNDİR. ENJEKSİYON VEYA ORAL OLARAK KULLANILMAZ.

OFNOL, antialerjik/antihistaminik bir ajandır ve topikal uygulandığında, sistemik olarak emilebilir. Eğer ciddi reaksiyonlar veya aşırı duyarlılık oluşursa, bu tedavinin uygulamasınadevam edilmez.

Damlalık ucunun ve çözeltinin kirlenmesini önlemek için göz kapaklarına, gözün etrafına veya diğer yüzeylere şişenin damlalık ucu ile dokunulmamalıdır. Kullanılmadığı zamanlarda,şişe sıkıca kapatılır.

Gözlerde kızarıklık meydana geldiği takdirde kontakt lens takılmamalıdır.

OFNOL kontakt lenslerle ilgili tahrişlerin tedavisinde kullanılmamalıdır. İlaç içinde koruyucu madde olarak benzalkonyum klorür bulunmaktadır ve bu madde yumuşak kontakt lenslertarafından absorbe edilebilir. Yumuşak kontakt lens kullanan ve gözlerinde kızarıklıkolmayan hastalara OFNOL damlattıktan sonra kontakt lenslerini takmadan önce en az ondakika beklemeleri söylenmelidir.

Bu ürün sodyum içerse de uygulama yolu nedeniyle uyarı gerektirmemektedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Diğer göz damlalarında da olduğu gibi, geçici görme bulanıklığı veya diğer görsel rahatsızlıklar araç ya da makine kullanımını etkileyebilir. Uygulamadan sonra görmedebulanıklık meydana gelmesi durumunda, araç veya makine kullanılmadan önce bulanıklıkgeçinceye kadar beklenmelidir.