TENEVIR 245 mg 30 film kaplı tablet Gebelik

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rotateq gebelik kategorisi B'dir. Rotateq hamilelik kategorisi, Rotateq gebelik kategorisi, Rotateq emzirme, Rotateq anne sütüne geçer mi, Rotateq laktasyon, Rotateq hamilelerde kullanımı, Rotateq ve bebek, Rotateq kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

5 tip rotavirüs suşu içeren Rotateq aşı ağız yoluyla alınır. Rotateq Aşı, rotavirüsden kaynaklanan ve ishal, kusma gibi semptomları olan rotavirüse karşı koruma sağlar.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Aşılar > AŞI KOMBİNASYONLARI > Rota virus diarrhea vaccines > Rota virus, live attenuated

ATC Kodu

J07BH01

Etkin Madde

Rotavirüs 1, G2, G3, G4 ve P1[8] suşları 2 ml

Barkodu

8699569091936

Geri Ödeme Kodu

A14155

Satış Fiyatı

155.26 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

1

Alternatif İlaç Sayısı

1

Sağlık Konuları

Antiviral

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Tenofovir disoproksil fumarata maruz kalan gebelerle ilgili hiçbir klinik veri yoktur.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, tenofovir disoproksil fumaratın gebelik, fetal gelişim, doğum veya doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan veya dolaylı zararlı etkileri olduğunu göstermemektedir (bkz. bölüm 5.3).

Gelişen insan fetüslerine yönelik olası risklerin bilinmediği göz önünde bulundurulduğunda, tenofovir disoproksil fumarat, çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlarda etkili kontrasepsiyon ile beraber kullanılmalıdır.

Gebelik dönemi

Tenofovir disoproksil fumarat, gebelik sırasında yalnızca gerekli olduğu durumlarda ve olası faydası fetüse yönelik olası riske üstün olduğunda kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda, tenofovirin süte geçtiği gösterilmiştir. Tenofovirin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle, tenofovir disoproksil fumarat ile tedavi edilen annelerin bebeklerini emzirmemeleri önerilir.

Genel bir kural olarak, bebeğe HIV ve hepatit B virüsü bulaşmasını engellemek için, HIV ve hepatit B virüsü ile enfekte kadınlar bebeklerini hiçbir koşulda emzirmemelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Sıçanlarda çiftleşme veya fertilite üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamıştır.