Letu 2,5 Mg 30 Film Kaplı Tablet Gebelik

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Saneloc gebelik kategorisi D'dir. Saneloc hamilelik kategorisi, Saneloc gebelik kategorisi, Saneloc emzirme, Saneloc anne sütüne geçer mi, Saneloc laktasyon, Saneloc hamilelerde kullanımı, Saneloc ve bebek, Saneloc kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Saneloc 50 mg; yüksek tansiyon için, kalbi beslemekte olan koroner atardamarla­rının dokulara yeterli oksijen ve kanı taşıyamaması yani angina pektoriste, miyokard infarktüsü sonrası idame tedavide, kalbin atım sayısının 100'ün üzerinde olduğu durumlarda yani taşikardi rahatsızlığında (özellikle supraventriküler taşikardide), hiperkinetik kalp sendromunda, migrenin oluşmasını ya da artmasını önlemede kullanılır.

İlaç Sınıfı

Metoprolol > Beta Bloke Edici Ajanlar > Beta Bloke Edici Ajanlar > Seçici Ajanlar > Metoprolol

ATC Kodu

C07AB02

Etkin Madde

Metoprolol Suksinat 47.5 mg

Barkodu

8699516031923

Geri Ödeme Kodu

A10905

Satış Fiyatı

0.0 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

19

Alternatif İlaç Sayısı

20

Sağlık Konuları

Graves Hastalığı , Migren , Yüksek Tansiyon , Kalp Yetmezliği , Kalp Krizi , Anjina , Kalp Ritim Bozuklukları

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFDX

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

BAA

Eşd. ilaç grubu

E172C

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye Gebelik kategorisi: D.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon) LETU’nun gebelik ve/veya fetus/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır.

LETU’ya maruz kalmış gebe kadınlarda izole doğum kusuru vakaları (labial füzyon, belirsiz genitalya) bildirilmiştir (bkz. bölüm 5.3 Preklinik güvenlilik verileri).

Perimenopozal ya da yakın bir zamanda postmenopozal duruma geçmiş kadınlar da dahil olmak üzere, hekimin hamile kalma olasılığı olan kadınlarla postmenopozal durumları kesin olarak saptanana kadar yeterli doğum kontrol uygulamaları konusunda görüşmesi gereklidir. (Bkz. Bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri).

Gebelik dönemi

LETU, gebelik döneminde kontrendikedir. (Bkz. Bölüm 4.3 Kontrendikasyonlar ve Bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri).

Laktasyon dönemi

LETU, emzirme döneminde kontrendikedir. (Bkz. Bölüm 4.3 Kontrendikasyonlar).

Üreme yeteneği / Fertilite

Letrozolun farmakolojik etkileri jüvenil sıçanlarla yapılan bir çalışmada kas-iskelet, nöroendokrin ve reprodüktif sistemler ile ilgili bulgulara yol açmıştır. Kemik büyümesi ve matürasyonu erkeklerde en düşük dozdan (0.003 mg/kg/gün) itibaren düşmüş ve dişilerde en küçük dozdan itibaren (0.003 mg/kg) artmıştır. Bu dozda kemik mineral yoğunluğu (BMD) dişilerde de azalmıştır. Aynı çalışmada tüm dozlarda fertilitede azalmaya hipofızin hipertrofisi, seminifer tübüler epitelin dejenerasyonu da içeren testis değişimleri ve dişi üreme yolunun atrofısi eşlik etmiştir. Dişilerdeki kemik boyutu ve testislerdeki morfolojik değişiklikler hariç, tüm etkiler en azından kısmen eski haline döndürülebilir niteliktedir.