TICLID 250 mg 30 tablet {Sanofi} Gebelik

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Venofer gebelik kategorisi B'dir. Venofer hamilelik kategorisi, Venofer gebelik kategorisi, Venofer emzirme, Venofer anne sütüne geçer mi, Venofer laktasyon, Venofer hamilelerde kullanımı, Venofer ve bebek, Venofer kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

- Oral yoldan demir tedavisinin yeterli olmadığı, etkisiz kaldığı ya da gerçekleştirilemediği demir eksikliği anemilerinde (oral demir tedavisine karşı entolerans, malabsorpsiyon, kolitis ülseroza gibi sindirim sisteminin enflamasyonlu durumları) - Eritropoetin destek tedavisi gören kronik hemodiyaliz hastalarında gelişen demir eksikliği anemisi Venofer I.V. ampul, gerekli ve uygun kan tetkikleri (hematokrit, hemoglobin, ferritin düzeyi, eritrosit sayısı tayini gibi) yapıldıktan sonra uygulanmalıdır.

İlaç Sınıfı

Kan ve Kan Yapıcı Organlar > Anemi (Kansızlık) İlaçları > Demir Eksikliği İlaçları > Demir Trivalan (parenteral) > Şekerli Demir Oksit

ATC Kodu

B03AC02

Etkin Madde

Ferik ( demir III ) Hidroksit Sükroz 540 mg/ml

Barkodu

8699809097704

Geri Ödeme Kodu

A07885

Satış Fiyatı

87.59 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

11

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Pıhtılaşma Önleyiciler , İnme

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFSU

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E072A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: B’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

Farelerde (200 mg/kg/gün’e kadar olan dozlar, 400 mg/kg/gün’e kadar olan dozlar) ve tavşanlarda (200 mg/kg/gün’e kadar olan dozlar) teratoloji çalışmaları yapılmıştır. Farelerde 200 mg/kg, 400 mg/kg dozları, tavşanlarda 100 mg/kg dozları fetüste ve annede toksisiteye yol açmıştır, bununla birlikte tiklopidinin teratojenik potansiyeli olduğuna dair bir kanıt yoktur.

Tiklopidin için gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin yeterli ve iyi kontrollü çalışmalardan sağlanan klinik veri mevcut değildir. İnsanlara yönelik potansiyel riski bilinmemektedir.
Tiklopidinin gebe kadınlarda güvenliliği kanıtlanmamıştır. Tiklopidin mutlak bir gereklilik olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Tiklopidinin insan ya da hayvan sütü ile atıldığına ilişkin yetersiz/sınırlı bilgi mevcuttur.
Sıçanlarda yapılan çalışmalar tiklopidinin anne sütüne geçtiğini göstermiştir. Tiklopidinin süt ile atılmasına yönelik fizikokimyasal ve eldeki farmakodinamik/toksikolojik veriler nedeniyle memedeki çocuk açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez. Tiklopidinin süt veren kadınlarda güvenliliği belirlenememiştir. Mutlak bir endikasyon olmadıkça, tiklopidin emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite