OCTANATE 500 IU 1 flakon Yan Etkileri

Berk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Octanate yan etkileri, Octanate etkileri, Octanate zararları, Octanate belirtileri, Octanate uyarılar, Octanate önlemler, Octanate kilo aldırırmı, Octanate zayıflatırmı, Octanate zehirlenmesi, Octanate cinsellik, Octanate sorunlar, Octanate uykusuzluk, Octanate bağımlılık, Octanate bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi OCTANATE’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır.

Çok yaygın: 10 hastanın en az 1 inde görülebilir.

Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek: 1.000 hastanın birinden az görülebilir.

Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

OCTANATE 500 IU’yu aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ :

OCTANATE 500 IU’nun içeriğindeki etkin maddeye veya herhangi bir bileşene karşı aleıjiniz ya da aşın duyarlılığınız varsa kullanmayınız.

Aşağıdakilerden biri olursa, OCTANATE 500 IU’yu kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz: Bağışıklık sistemi hastalıkları

Seyrek:

• Aşm duyarlılık reaksiyonu (aleıji sonucu yüz ve boğazda şişme (anjiyoödem), enjeksiyon uygulanan bölgede yanma ve batma, üşüme, sıcak basması, genel ürtiker, baş ağnsı, kurdeşen, düşük tansiyon (hipotansiyon), halsizlik (letaıji), bulantı, huzursuzluk, kalp atımının hızlanması (taşikardi), göğüste daralma, deride yanma hissi, kusma, hınltılı solunum)

Çok seyrek:

• Ani aşın duyarlılık tepkisi (anafilaktik şok)

Bunlann hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin OCTANATE 500 IU’ya karşı ciddi aleıjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatmlmamza gerek olabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz: Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Seyrek:

• Ateş

İnceleme

Seyrek:

• Kanda faktör VIII antikor (inhibitör) oluşumu (Bu tür inhibitörler oluşur ise, durum yetersiz klinik cevap olarak görülür. Bu durumlarda uzmanlaşmış hemofili merkezleri ile temasa geçilmesi önerilmektedir. Daha önce tedavi görmemiş hastalarda (PUP), OCTANATE 500 IU kullanımı kontrollü klinik çalışmalarla belirlenmemiştir; bu hastalarda antikor gelişimi uygun test (Bethesda testi) ile analiz edilmelidir.)

Yan etkilerin raporlanması