VANSEF 500 mg IM/IV enjeksiyon için toz içeren flakon Gebelik

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Adeleks gebelik kategorisi B'dir. Adeleks hamilelik kategorisi, Adeleks gebelik kategorisi, Adeleks emzirme, Adeleks anne sütüne geçer mi, Adeleks laktasyon, Adeleks hamilelerde kullanımı, Adeleks ve bebek, Adeleks kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Adeleks Ampül; - Sırt ağrısı; - Boyun tutulması; - Bel ağrısı; - Bir hasar ya da zedelenmeden veya sinir sistemi bozukluklarından ötürü kaslarda görülen ağrı ve irade dışı kas kasılmaları tedavilerinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Kas İskelet Sistemi > Kas Gevşeticiler > Merkezi Kas Gevşeticiler > Diğer Santral Etkili Kas Gevşetici İlaçlar > Tiyokolşikosid

ATC Kodu

M03BX05

Etkin Madde

Tiokolşikosid 2 mg/ml

Barkodu

8699541751605

Geri Ödeme Kodu

A09481

Satış Fiyatı

4.56 TL [ 13 Ekim 2017 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

57

Alternatif İlaç Sayısı

11

Sağlık Konuları

Kas Sertleşmesi , Kas Ağrısı

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFT4

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FMD

Eşd. ilaç grubu

E111A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi X’dir

İlaç Formu

Ampul

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B’ dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda ve doğum kontrolü (kontrasepsiyon) uygulayanlarda ilacın kullanımı yönünden bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda yapılmış yeterli sayıda kontrollü çalışmalar bulunmadığından, gebelikte zorunlu olmadıkça kullanılmamalıdır.

Sefazolin, sezaryen öncesi uygulandığında, kordon kanındaki ilaç düzeyi, anne kanındaki düzeyin yaklaşık dörtte biri ile üçte biri arasındadır. Ancak sefazolinin fetüs üzerinde herhangi bir istenmeyen etkisi saptanmamıştır.

Laktasyon dönemi

Sefazolinin, anne sütüne geçtiği bildirilmiştir. Bu nedenle, emziren annelerde bu ürünün kullanımından kaçınılması önerilir. İlacın kullanılmasının mutlaka gerekli görülmesi halinde, tedavi sırasında emzirmeye ara verilmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir (Bkz. Bölüm 5.3).