MYSOLINE 250 mg 30 tablet {Keymen} Gebelik

Keymen Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Privigen gebelik kategorisi D'dir. Privigen hamilelik kategorisi, Privigen gebelik kategorisi, Privigen emzirme, Privigen anne sütüne geçer mi, Privigen laktasyon, Privigen hamilelerde kullanımı, Privigen ve bebek, Privigen kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

İmmünoglobülinler > İmmün Serum ve İmmünoglobülinler > İmmünoglobülinler > Damara Enjekte Edilen İmmünglobulinler > İmmunglobulin

ATC Kodu

J06BA02

Etkin Madde

Human Immunglobulin

Barkodu

8699738980139

Geri Ödeme Kodu

A14974

Satış Fiyatı

3090.47 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Mor Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

53

Sağlık Konuları

İmmün Yetmezlik , Hepatit B Tedavisi , Hepatit A Tedavisi , Kızamık , Suçiçeği , HIV Tedavisi , Ağır Kas Zaafı , Epilepsi , Lösemi , Trombositöpeni , Anemi

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFLN

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

60 ay

NFC kodu

AAA

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Primidon oral kontraseptif ilaçların etkinliğini azaltabilir.

Gebelik dönemi

Primidonun gebelik döneminde kullanıldığında ciddi doğum bozukluklarına sebebiyet vermekte olduğundan şüphelenilmektedir. Primidon ile tedavi edilen epileptik annelerden doğan infantlarda konjenital kalp hastalığı, yarık damak gibi konjenital anomaliler ve spina bifida, mikroensefali ve anensefali gibi maternal folat eksikliği ile ilişkili durumlar bildirilmiştir. MYSOLİNE gebelik döneminde annede epilepsi tedavisi için açık şekilde gerekli olmadıkça (tedavinin sonlandırılması riskli ise ya da alternatif antiepileptik tedaviler uygun değilse) kullanılmamalıdır.

Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde MYSOLİNE kullanmış annelerin yeni doğmuş bebeklerinde yoksunluk semptomları görülebilir.

Uzun süreli antikonvülsan tedavisi, azalmış serum folat düzeyleri ile ilişkilendirilebilir. Hamilelik döneminde folik asit gereksinimi arttığından risk altındaki hastaların düzenli olarak takip edilmeleri tavsiye edilir ve tartışmalı olmakla birlikte folik asit ve B12 vitamini ile tedavi düşünülmelidir.

Gebelikte antikonvülsan tedavi, nadiren de olsa yeni doğanda koagülasyon bozuklukları ile ilişkilendirilmiştir. Bu nedenle gebelik döneminin son ayından başlanarak doğuma kadar hastaya K1 vitamini verilmelidir. Böyle bir ön tedavinin yapılmadığı durumlarda, doğum sırasında anneye 10 mg ve risk altındaki yeni doğana hemen 1 mg K1 vitamini verilebilir.

Laktasyon dönemi

Emzirme döneminde bebek sedasyon açısından izlenmelidir. Primidon anne sütü ile atıldığından emzirme esnasında kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite