NOVORAPID FLEXPEN 3 ml Gebelik

Novo Nordisk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Novorapid gebelik kategorisi B'dir. Novorapid hamilelik kategorisi, Novorapid gebelik kategorisi, Novorapid emzirme, Novorapid anne sütüne geçer mi, Novorapid laktasyon, Novorapid hamilelerde kullanımı, Novorapid ve bebek, Novorapid kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel Tavsiye

Gebelik kategorisi B’dir.

NovoRapid (insülin aspart) gebelikte kullanılabilir.

Çocuk Doğurma Potansiyeli Bulunan Kadınlar/Doğum Kontrolü (Kontrasepsiyon)

NovoRapid’in çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanıldığında üreme kapasitesini etkileyip etkilemediği bilinmemektedir.

Gebelik Dönemi

Randomize kontrollü iki klinik çalışmadan (insülin asparta maruz kalmış sırasıyla 157 ve 14 gebelik) elde edilen veriler, insan insülini ile karşılaştırıldığında insülin aspartın gebelik ya da fetüs/yeni doğanın sağlığı üzerinde herhangi bir advers etkisinin olmadığını göstermiştir. (Bölüm 5.1. Farmakodinamik Özellikler kısmına bakınız.)

Diyabetli gebe kadınların (tip 1 diyabet, tip 2 diyabet ya da gestasyonel diyabet) gebelikleri süresince ve gebelik sonlandıktan sonra yoğun şekilde kontrolü ve takip edilmesi önerilmektedir. İnsülin gereksinimi genellikle gebeliğin ilk trimesterinde azalmakta ve ikinci ve üçüncü trimesterde giderek artmaktadır. Doğum sonrasında, insülin ihtiyacı hızla gebelik öncesi seviyesine döner.

Laktasyon Dönemi

Laktasyon döneminde NovoRapid tedavisinde herhangi bir kısıtlama yoktur.

Emziren annelerin insülin kullanmasının bebek için hiçbir riski yoktur. Bununla birlikte

NovoRapid dozunun ayarlanması gerekebilir.

Üreme Yeteneği (Fertilite)