NOVOMIX 70 FLEXPEN 100 IU / ml 3 ml kull. hazır dolu enj. kalemI içinde süspansiyon.5 FLEXPEN Gebelik

Novo Nordisk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Novomix gebelik kategorisi C'dir. Novomix hamilelik kategorisi, Novomix gebelik kategorisi, Novomix emzirme, Novomix anne sütüne geçer mi, Novomix laktasyon, Novomix hamilelerde kullanımı, Novomix ve bebek, Novomix kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel Tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

İnsülin aspartın gebelikte kullanımı ile ilgili klinik deneyimler sınırlıdır.

Çocuk Doğurma Potansiyeli Bulunan Kadınlar/Doğum Kontrolü (Kontrasepsiyon)

NovoMix 70’in çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanıldığında üreme kapasitesini etkileyip etkilemediği bilinmemektedir

Gebelik Dönemi

NovoMix 70’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar gebelik/embriyonal/fötal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Genelde, diyabetli gebe kadınların gebelikleri süresince ve gebelik sonlandıktan sonra kan glukozunun yoğun şekilde takip edilmesi ve kontrolü önerilmektedir. İnsülin gereksinimi genellikle gebeliğin ilk trimesterinde azalmakta, ikinci ve üçüncü trimesterde giderek artmaktadır. Doğumdan sonra, insülin gereksinimi hızla gebelik öncesi döneme döner.

NovoMix 70 gebelik sırasında yalnız olası yararları fetus üzerindeki olası zararlarından fazla ise kullanılmalıdır.

Laktasyon Dönemi

Bifazik insülin aspart’ın insan sütü ile atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da NovoMix 70 tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin karar verilirken emzirmenin çocuk açısından faydası ve NovoMix 70 tedavisnin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme Yeteneği (Fertilite)