NOSTIL 15 ml sprey Gebelik

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nostil gebelik kategorisi C'dir. Nostil hamilelik kategorisi, Nostil gebelik kategorisi, Nostil emzirme, Nostil anne sütüne geçer mi, Nostil laktasyon, Nostil hamilelerde kullanımı, Nostil ve bebek, Nostil kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’ dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar üzerine etkisi bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir, (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Fenilefrin hidroklorür, klorfeniramin maleat ve anhidr klorbutanol’ün gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Fenilefrin hidroklorür, klorfeniramin maleat ve anhidr klorbutanol ile hamilelerde yapılmış yeterli sayıda ve kontrollü klinik çalışmalar mevcut değildir. NOSTİL’ in hamilelerde sadece beklenen potansiyel yararın, fetüs üzerindeki potansiyel riskten daha fazla olduğu düşünülen durumlarda kullanılması gerekir.

Laktasyon dönemi

Fenilefrin hidroklorür, klorfeniramin maleat ve anhidr klorbutanol’ un insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da NOSTİL’ in tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve NOSTİL tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite: