NOSKAR jel Gebelik

Dinçsa Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Noskar gebelik kategorisi B'dir. Noskar hamilelik kategorisi, Noskar gebelik kategorisi, Noskar emzirme, Noskar anne sütüne geçer mi, Noskar laktasyon, Noskar hamilelerde kullanımı, Noskar ve bebek, Noskar kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

NOSKAR topikal olarak uygulanan ve anlamlı bir sistemik emilimi bulunmayan bir preparattır. Uygulama sırasında çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınların etkin birdoğum kontrol yöntemi kullanmasını gerektiren herhangi bir içeriği bulunmamaktadır.

NOSKAR’ın doğum kontrol yöntemleri üzerine bilinen herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

NOSKAR için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir. Ancak bu zamana kadar bilinen bir risk bulunmamaktadır.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir (bkz. kısım 5.3).

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Soğan ekstraktı (Allium cepa), Heparin Sodyum ve Allantoin’in insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Soğan ekstraktı (Allium cepa), Heparin Sodyum ve Allantoin’in süt ileatılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına yada NOSKAR tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmeninçocuk açısından faydası ve NOSKAR tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkatealınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Soğan ekstraktı (Allium cepa), Heparin Sodyum ve Allantoin’in üreme yeteneği üzerine etkisi ile ilgili kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır.