NORVADIN 5 mg 20 tablet Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Norvadin gebelik kategorisi C'dir. Norvadin hamilelik kategorisi, Norvadin gebelik kategorisi, Norvadin emzirme, Norvadin anne sütüne geçer mi, Norvadin laktasyon, Norvadin hamilelerde kullanımı, Norvadin ve bebek, Norvadin kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim/ve-veya/ doğum/ ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz bölüm

5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Çocuk doğurma potansiyeli olan kadmlar etkin doğum kontrol yöntemi kullandığından emin olmalıdır.

Gebelik dönemi

NORVADİN ’in insanlarda gebelik dönemindeki emniyeti saptanmamıştır. Buna göre hamilelerde kullammı ancak daha emin bir tedavi alternatifi bulunmadığı ve hastalığın kendisinin anne ve fetüs için daha büyük risk taşıdığı hallerde tavsiye edilebilir.

Laktasyon dönemi

NORVADİN ’in insanlarda süte geçip geçmediği saptanmamıştır. Emzirmeye devam etme / etmeme veya amlodipin tedavisine devam etme / etmeme ile ilgili karar; emzirmenin çocuğa yaran ve amlodipin tedavisinin anneye faydası göz önünde bulundurularak verilmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite