VANSEF 500 mg IM/IV enjeksiyon için toz içeren flakon Gebelik

Atılgan İlaç Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Virmol gebelik kategorisi B'dir. Virmol hamilelik kategorisi, Virmol gebelik kategorisi, Virmol emzirme, Virmol anne sütüne geçer mi, Virmol laktasyon, Virmol hamilelerde kullanımı, Virmol ve bebek, Virmol kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Virmol ilacı bazı enfeksiyonların yol açtığı hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.Bunlar; • Zona hastalığı (herpes zoster): Virmol bu hastalıkta virüsün vücutta yayınlamasını önler ve daha kısa bir sürede iyileşmesini sağlar. • Oftalmik zoster: Bu, gözde veya göz çevresinde oluşan zona hastalığı olup bu hastalığın tedavisinde kullanılır. • Genital herpesin tedavisi: Bu hastalık tip 1 veya tip 2 herpes simplex virüsü ile oluşan viral bir enfeksiyondur. Normal şartlarda cinsel temas ile bulaşan bu hastalıkla cinsel oraganlarda, içi su dolu olan kabarcıklar oluşmasına, kaşıntı ve yanma hissine neden olur. Bu durum ağrılı da olabilmektedir. Sık sık genital herpes hastalığının atakları geçiren hastalar da bu atakların önlenmesi için Virmol ilacını kullanabilir.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Sistemik Antiviral İlaçlar > Virüslere Karşı Direkt Etkili İlaçlar > Nükleozidler ve Nükleotidler > Famsiklovir

ATC Kodu

J05AB09

Etkin Madde

Famsiklovir 500 mg

Barkodu

8680262000080

Geri Ödeme Kodu

A14127

Satış Fiyatı

50.75 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

21

Alternatif İlaç Sayısı

9

Sağlık Konuları

Antibiyotik

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B’ dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda ve doğum kontrolü (kontrasepsiyon) uygulayanlarda ilacın kullanımı yönünden bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda yapılmış yeterli sayıda kontrollü çalışmalar bulunmadığından, gebelikte zorunlu olmadıkça kullanılmamalıdır.

Sefazolin, sezaryen öncesi uygulandığında, kordon kanındaki ilaç düzeyi, anne kanındaki düzeyin yaklaşık dörtte biri ile üçte biri arasındadır. Ancak sefazolinin fetüs üzerinde herhangi bir istenmeyen etkisi saptanmamıştır.

Laktasyon dönemi

Sefazolinin, anne sütüne geçtiği bildirilmiştir. Bu nedenle, emziren annelerde bu ürünün kullanımından kaçınılması önerilir. İlacın kullanılmasının mutlaka gerekli görülmesi halinde, tedavi sırasında emzirmeye ara verilmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir (Bkz. Bölüm 5.3).