NORODOL 10 mg 30 tablet Zararları

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Norodol zararları, Norodol önlemler, Norodol riskler, Norodol uyarılar, Norodol yan etkisi, Norodol istenmeyen etkiler, Norodol cinsel, Norodol etkileri, Norodol tedavi dozu, Norodol aç mı tok mu, Norodol hamilelik, Norodol emzirme, Norodol alkol, Norodol kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Aşağıda verilen bilgiler tüm NORODOL® formülasyonlarını kapsamaktadır.

Plasebo kontrollü 3 klinik çalışmaya katılan, haloperidol ile tedavi edilen 284 gönüllü ve çift kör aktif karşılaştırıcı kontrollü 16 klinik çalışmaya katılan, haloperidol ile tedavi edilen 1295 gönüllü üzerinde yapılan çalışmalarda NORODOL®’ün güvenliği değerlendirilmiştir. Yapılan bu klinik çalışmalara göre en yaygın bildirilen (% insidans) yan etkiler: Ekstrapiramidal bozukluklar (%34), insomnia (%19), ajitasyon (%15), hiperkinezi (%13), baş ağrısı (%12), psikotik bozukluk (%9), depresyon (%8), kilo artışı (%8), ortostatik hipotansiyon (%7) ve somnolans (%5).

Yukarıda ve aşağıda bahsi geçen yan etkiler klinik çalışmalardan ve haloperidolün kullanımı ile ilgili pazarlama sonrası deneyimlerden bildirilmiştir.

İstenmeyen etkiler , aşağıdaki sıklık derecesine göre belirtilmiştir:

Sıklıklar şu şekilde tanımlanır: Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Üreme sistemi ve meme hastalıkları

Erektil disfonksiyon

Amenore, dismenore, galaktore, meme rahatsızlığı

Menoraji, menstrual bozukluk, seksual disfonksiyon

Jinekomasti, priapizm

Genel bozukluklar

ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Yürüyüş bozukluğu, hipertermi, ödem

Ani ölüm, yüz ödemi, hipotermi

Laboratuvar sonuçları

Kilo artışı, kilo azalması

Elektrokardiyogram QT uzaması

Ek bilgi:

QT süresinin uzaması, Torsades de pointes, ventrikül aritmi ventrikül fibrilasyonu ve ventrikül taşikardi ve kalp durması gibi kardiyak etkiler bildirilmiştir. Bu etkiler yüksek dozlarda ve daha önceden maruz kalan hastalarda meydana gelebilir.