TIDOMIX göz damlası 5 ml Gebelik

Generica Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tidomix gebelik kategorisi C'dir. Tidomix hamilelik kategorisi, Tidomix gebelik kategorisi, Tidomix emzirme, Tidomix anne sütüne geçer mi, Tidomix laktasyon, Tidomix hamilelerde kullanımı, Tidomix ve bebek, Tidomix kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Tidomix, Beta Bloker sınıfındaki göz tansiyonu ilaçların tek başına kullanımının tedaviyi sağlamadığı durumlarda göz tansiyonunu düşürmek için kullanılır.

İlaç Sınıfı

Göz Tansiyonu İlaçları (Glokom) ve Miyotikler > Göze Uygulanan İlaçlar > Göz Tansiyonu İlaçları (Glokom) ve Miyotikler > Beta Blokerler > Timolol Maleat Kombinasyonları

ATC Kodu

S01ED51

Etkin Madde

Timolol 5 mg/ml , Dorzolamid 20 mg/ml

Barkodu

8699293614234

Geri Ödeme Kodu

A11998

Satış Fiyatı

16.17 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

13

Alternatif İlaç Sayısı

3

Sağlık Konuları

Göz Tansiyonu

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEYO

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

NGB

Eşd. ilaç grubu

E556A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Damla

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

TİDOMİX için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

TİDOMİX gebelik dönemi boyunca kullanılmamalıdır. Dorzolamid

Gebelik döneminde dorzolamide maruz kalımla ilgili yeterli klinik veri yoktur. Tavşanlarda dorzolamid anne için toksik dozlarda teratojenik etkilere yol açmıştır (bkz. bölüm 5.3.). Timolol

Sistemik beta-blokörlerle yapılan iyi kontrollü epidemiyolojik çalışmalar teratojenik etkilere ilişkin hiçbir bulgu göstermemiştir ancak fetuslarda veya yenidoğanlarda bradikardi gibi bazı farmakolojik etkiler gözlenmiştir. TİDOMİX doğuma kadar uygulanırsa, yenidoğan yaşamın ilk birkaç gününde dikkatle takip edilmelidir.

Laktasyon dönemi

Dorzolamidin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Dorzolamid verilen emziren sıçanlarda yavrunun kilo alımında azalma gözlenmiştir. Timolol anne sütüne geçer. TİDOMİX tedavisi gerekliyse, emzirme önerilmemektedir.

Üreme Yeteneği/Fertilite

Hem timolol maleat hem de dorzolamid hidroklorür ile sıçanlarda yapılan üreme ve fertilite çalışmalarında insanda önerilen maksimum oftalmik dozun yaklaşık 100 katı sistemik maruz kalım erkek ve dişi fertilitesi üzerine hiçbir istenmeyen etki göstermemiştir.