MODURETIC 30 tablet Gebelik

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Preplus gebelik kategorisi B'dir. Preplus hamilelik kategorisi, Preplus gebelik kategorisi, Preplus emzirme, Preplus anne sütüne geçer mi, Preplus laktasyon, Preplus hamilelerde kullanımı, Preplus ve bebek, Preplus kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Preplus içeriğinde Pregabalin etken maddesinin yanı sıra B12 vitamini de bulunan bir ilaçtır. Preplus epilepsi bir başka ifade ile sara hastalığında, yaygın ansiyete bozukluğu hastalığında ve de nöropatik ağrılarda kullanılan bir ilaçtır. Preplus epilepsi hastalığının tedavisinde yardımcı ilaç olarak kullanılmakta olup bu hastalığın tedavisinde başka anti-epileptik ilaçlar ile birlikte kullanılmalıdır.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Antiepileptik İlaçlar > Antiepileptikler > Diğer Antiepileptikler > Pregabalin

ATC Kodu

C03EA01

Etkin Madde

Amilorid Hcl 5 mg , Hidroklortiyazid 50 mg

Barkodu

8699636010204

Satış Fiyatı

51.13 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

57

Alternatif İlaç Sayısı

3

Sağlık Konuları

Yüksek Tansiyon , İdrar Söktürücü , Ödem , Kalp Yetmezliği

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

AAA

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

MODURETİC için, gebelikte maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ embriyonal/ fetal gelişim/ doğum ya da sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir.

Gebelik dönemi

Diğer yönlerden sağlıklı, hafif ödemi olan veya olmayan gebe kadınlarda diüretiklerin rutin kullanımı endike değildir; çünkü diüretikler hipovolemi, kan viskozitesinde artış ve plasenta perfüzyonunda azalmayla ilişkili olabilir. Diüretikler gebelik toksemisinin gelişimini önlemez ve tedavide yararlı olduklarını gösteren tatmin edici kanıtlar yoktur.

Tiyazidler plasenta bariyerini aşıp kordon kanına geçtiklerinden, gebelik durumunda veya gebelikten kuşkulanıldığında kullanımları ilacın yararlarının fetusa potansiyel zararları ile karşılaştırılmasını gerektirir. Bu tehlikeler fetus veya yenidoğanda sarılık, trombositopeni, kemik iliği depresyonu ve erişkinlerde oluşabilen diğer yan etkileri içerir.

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Amilorid HCl’nin anne sütüne geçip geçmediği bilinmiyorsa da, tiyazidlerin anne sütüne geçtiği bilinmektedir. İlaç kombinasyonunun kullanımı zorunluysa, hasta emzirmeyi bırakmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite