NITRODERM TTS 5 5 flaster Etkileşimi

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nitroderm etkileşimi, Nitroderm etken madde, Nitroderm yardımcı maddeler, Nitroderm alkol, Nitroderm etkileşim, Nitroderm kullananlar, Nitroderm dozu, Nitroderm kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Diğer vazodilatörler (örn. sildenafıl [Viagra®], tadalafıl ve vardenafıl gibi PDE5 inhibitörleri), kalsiyum antagonistleri, ACE inhibitörleri, beta blokerler, diüretikler, antihipertansifler, trisiklik antidepresanlar ve majör trankilizanlar ile birlikte tedavi ve alkol tüketimi, NITRODERM TTS’in kan basıncım düşürücü etkisini artırabilir.
Dihidroergotaminle birlikte NITRODERM TTS kullanılması, dihidroergotaminin biyoyararlanımmı artırabilir. Koroner arter hastalığı vakalarında bu noktaya özellikle dikkat etmek gerekir; çünkü dihidroergotamin, nitrogliserinin etkisini antagonize eder ve koroner vazokonstriksiyona yol açabilir.

Asetilsalisilik asit ve benzeri nonsteroidal antiinflamatuvar ilaç kullanımının NITRODERM TTS’e alınan terapötik cevabı azaltabileceği şeklinde olasılık kesinlikle unutulmamalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin hiçbir klinik etkileşim çalışması yürütülmemiştir.