NITRODERM TTS 10 5 flaster Zararları

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nitroderm zararları, Nitroderm önlemler, Nitroderm riskler, Nitroderm uyarılar, Nitroderm yan etkisi, Nitroderm istenmeyen etkiler, Nitroderm cinsel, Nitroderm etkileri, Nitroderm tedavi dozu, Nitroderm aç mı tok mu, Nitroderm hamilelik, Nitroderm emzirme, Nitroderm alkol, Nitroderm kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Advers ilaç reaksiyonlan, en sık görülen advers reaksiyon ilk sırada olacak şekilde sıklıklarına göre aşağıda sıralanmıştır. Her sıklık grubunda advers reaksiyonlar azalan ciddiyet derecesine göre sıralanmıştır.

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 İla <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek >1/10.000 ila <1/1000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygın: Başağnsı.

Seyrek: Sersemlik.

Çok seyrek: Baş dönmesi.

Kardiyak hastalıklar

Seyrek: Taşikardi.

Vasküler hastalıklar

Seyrek: Postüral hipotansiyon» flushing, senkop,

Gastrointestinal hastalıklar

Çok yaygın: Mide bulantısı, kusma.

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygın olmayan: Kontakt dermatit.

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Yaygın olmayan: Eritem, kaşıntı, yanma hissi, iritasyon.

Araştırmalar

Seyrek: Kalp atım hızının artması.

Diğer nitrat preparatları gibi, NİTRODERM TTS de sıklıkla serebral vazodilatasyona bağlı ve sıklıkla doza bağımlı olan baş ağrısına neden olabilir. Bu tür baş ağrıları, genellikle tedaviye devam edilmesini takiben birkaç gün sonra geçer. Eğer aralıklı tedavi sırasında kalıcı baş ağrıları devam ederse hafif analjezikler ile tedavi edilmelidir. Geçmeyen başağnlan nitrogliserin dozunun azaltılması veya tedavinin kesilmesi gerektiğinin bir belirtisidir.

Sistem deri üzerinden uzaklaştırıldıktan sonra, deri üzerindeki hafif bir kızarıklık genellikle birkaç saat içinde kaybolur. Lokal iritasyonu önlemek için uygulama yeri düzenli olarak değiştirilmelidir.

Kalp atım hızında reflekse bağlı hafif artış, gerekirse bir beta-bloker ile kombine tedavi yapılarak önlenebilir.