NIMBEX 5 mg/ 2.5 ml 5 ampül Farmakolojik Özellikleri

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

5.   FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Non-depolarizan nöromüsküler blokör ATC kodu:
M03AC11

5.2. Farmakokinetik özellikler

Genel Özellikler

Sisatrakuryumun kompartımanlı olmayan farmakokinetiği çalışılan doz aralığında doza bağımlı değildir (0.1-0.2 mg/kg, öm. 2 ila 4 x ED9I). Popülasyon farmakokinetik modelleri bu bulguları 0.4 mg/kg’a (8xED95) kadar doğrular. Sağlıklı erişkin ameliyat hastalarına 0.1 ve 0.2 mg/kg dozlarında NIMBEX uygulanmasından sonra farmakokinetik parametreler aşağıdaki tabloda özetlenmiştir.

Emilim
:

Veri yoktur.

DaEılım:

Veri yoktur.

Biyotransformasyon:

Sisatrakuryum, vucutta laudanozin ve monokuaterner akrilat metaboliti oluşturmak üzere fizyolojik pH ve sıcaklıkta Hofmann eliminasyonu ile parçalanır. Monokuaterner akrilat spesifik olmayan plazma esterazları ile monokatemer alkol metabolitini oluşturacak şekilde hidrolize uğrar. Sisatrakuryumun eliminasyonu organ bağımsız olmakla beraber, karaciğer ve böbrekler metabolitlerinin klerensi için temel yoldur. Bu metabolitler nöromüsküler blokör etki taşımazlar.

Eliminasyon:

Veri yoktur.

Hastalardaki karcktcristik özellikler

Yaslı hastalarda farmakokinetik:

Sisatrakuryumun yaşlı ve genç erişkin hastalarda farmakokinetiğinde klinik olarak önemli bir fark yoktur.

Böbrek yetmezliği olan hastalarda farmakokinetik:

Sisatrakuryumun böbrek yetmezliği olan hastalar ile sağlıklı erişkin hastalar arasında farmakokinetiğinde klinik olarak önemli bir fark yoktur.

Hepatik yetmezliği olan hastalarda farmakokinetik:

Sisatrakuryumun karaciğer yetmezliği olan hastalar ile sağlıklı erişkin hastalar arasında farmakokinetiğinde klinik olarak önemli fark yoktur.

İnfiizyon sırasında farmakokinetik
:

İnfıizyonundan sonra sisatrakuryumun farmakokinetiği ile tek bolus enjeksiyondan sonraki farmakokinetiği aynıdır.

Yoğun bakım ünitelerindeki hastalarda farmakokinetik:

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Subakut toksisite çalışmalarında köpek ve maymunlara tekrarlayan doz 3 haftalık uygulama özel bir toksisite göstermemiştir.

Sisatrakurium in vitro mikrobiyal mutajenite testinde 5000 mikrogram/tabla konsantrasyonunda mutajenik bulunmamıştır. Sıçanlarda yürütülen bir in vivo Sitogenetik çalışmada 4 mg/kg doz düzeyine dek anlamlı kromozomal anormallik gözlenmemiştir. Sisatrakurium in vitro fare lenfoma hücresi mutajenite tayininde 40mikrogram/ml ve üzerindeki konsatrasyonlarda mutajenik bulunmuştur. Seyrek ve/veya kısa süreli kullanılan bir ilaç için tek bir mutajenik yanıtın klinik önemi şüphelidir.

Karsinoj enite çalışması yürütülmemiştir.

Fertilite çalışması yürütülmemiştir. Sıçanlarda yürütülen üreme çalışmaları fötal gelişim üzerinde advers etki göstermemiştir.

Tavşanlarda yürütülen intraarteriyal çalışmada Nimbex enjeksiyonu iyi tolere edilmiş ve İlaç ile ilişkili değişiklik görülmemiştir.