NICOTINELL TTS 20 35 mg 7 flaster Etkileşimi

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nicotinell etkileşimi, Nicotinell etken madde, Nicotinell yardımcı maddeler, Nicotinell alkol, Nicotinell etkileşim, Nicotinell kullananlar, Nicotinell dozu, Nicotinell kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Sigara içme ile sitoktom 1A2 aktivitesi artışı ilişkilidir. Sigara içiminin durdurulmasından sonra bu enzim substratlarının klerensinde azalma olabilir ve plazma düzeylerindeki artış nedeniyle teofilin, ropinirol, klozapin ve olanzapin gibi terapötik aralığı dar bazı ilaçların potansiyel klinik önemleri artabilir.

Sigara içme opioidlerin (ör. dekstropropoksifen, pentazosin) analjezik etkilerinin, furosemidin diüretik etkisinin, beta-adrenerjik blokerlerin (ör. propronolol) kan basıncı üzerine etkilerinin azalmasına ve kalp atışının artmasına ve H2-reseptör antogonistleri ile ülser tedavisine cevap oranlarının azalmasına neden olabilir.

Sigara içme ve nikotin kortizol ve katekolaminlerin kan düzeylerini arttırabilir. Örneğin nifedipin veya adrenerjik antagonistlerin etkilerinin azalmasına ve adrenerjik agonistlerin etkilerinde artışa neden olabilir.