N-FESS 5 mg 28 çiğneme tablet Nedir

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

N-Fess nedir, N-Fess ne için kullanılır, N-Fess ne ilacı, N-Fess neye yarar, N-Fess ne işe yarar, N-Fess neye iyi gelir, N-Fess kullananlar, N-Fess kullanımı, N-Fess uygulama, N-Fess etkileri, N-Fess faydaları bilgilerini içerir.

2.N-FESS nedir ve ne için kullanılır?

N-FESS 5 mg çiğneme tableti, 6-14 yaş arası pediyatrik hastalarda inatçı astımın tedavisinde kullanılmalıdır.

N-FESS'i bir astım atağında kısa süreli iyileşme sağlamak için kullanmayın. Astım atağı yaşadığınızda doktorunuzun astım ataklarının tedavisi için size söylediklerini yapmanız gerekir.

Alerjik Rinit:

N-FESS aleıjik rinit belirtilerinin (hapşırık, burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve kaşıntısı) kontrolüne yardımcı olmak amacıyla kullanılır. N-FESS çiğneme tableti, 6-14 yaş arası pediyatrik hastalarda mevsimsel alerjik rinit ve pereniyal alerjik rinit (yıl boyu devam eden) semptomlarının giderilmesi için kullanılır.

N-FESS 28 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. Her bir tablet 5 mg montelukast içerir.

Astım nedir?

Astım vücudun dışındaki havayı akciğerlere taşıyan tüpler olan bronşiyal hava yollarında sürekli (kronik) bir enflamasyondur. Astım belirtileri şunlardır:

  • Öksürük
  • Hırıltılı solunum
  • Göğüs sıkışması
  • Nefes darlığı
  • Alerjik rinit nedir?

    Saman nezlesi olarak da bilinen mevsimsel alerjik rinit ağaç, çimen ve ot polenleri gibi ev dışında bulunan aleıjenler ile tetiklenir.

  • Uzun süre devam eden (pereniyal) alerjik rinit yıl boyu görülebilir ve genellikle ev tozu