NEXIUM 10 mg oral sus. için enterik kaplı granüller içeren 28 saşe Kullanımı

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.NEXIUM nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Yaşlılarda kullanımı

1 ile 11 yaş arasındaki çocuklar NEXİUM kullanabilir. Alışılmış doz günde bir kez bir saşe (10 mg) veya iki saşedir (20 mg). Çocuklar için doz çocuğun kilosuna bağlıdır ve doktor uygun dozu saptayacaktır.

Uygulama yolu ve metodu

NEXİUM'u her zaman doktorunuz tarafından tavsiye edilen şekilde kullanınız. Emin olmadığınız durumlarda doktorunuz veya eczacınızla konuşunuz.

İlacınız tek tek saşelerde granüller halindedir. Her saşe 10 mg esomeprazol içerir. Doktorunuz günde kaç saşe kullanmanız gerektiğini size söyleyecektir. Bunun dışında ne kadar süreyle kullanmanız gerektiğini de söyleyecektir.

■Saşe veya saşelerin içeriğini bir miktar su içeren bardağa boşaltınız. Baloncuklu (karbonatlı) su kullanmayınız. Su miktarı doktorunuzun bir seferde kaç saşe kullanmanızı söylediğine bağlıdır.

■Her saşe için 15 mililitre (ml) su (3 çay kaşığı dolusu) kullanınız. Buna göre bir saşe için 15 ml ve iki saşe için 30 ml'ye ihtiyaç duyacaksınız.

■Granülleri suda karıştırınız.

■Karışımı koyulaşması için birkaç dakika bekletiniz.

■Tekrar karıştırınız ve karışımı içiniz. Karışımı içmeden önce 30 dakikadan fazla bekletmeyiniz.

■Bardakta herhangi bir kalıntı olursa biraz su ilave ediniz, çalkalayınız ve derhal içiniz. NEXİUM enterik kaplı granülleri gıda ile veya aç karnına alabilirsiniz.

Eğer (gastrik) tüp ile besleniyorsanız, doktor veya hemşireniz NEXİUM'u tüpten verebilir. Doktor veya hemşireniz için bilgilendirme bu talimatın sonuna ilave edilmiştir.

Değişik yaş grupları

Yetişkinler ve 12 yaş ile daha büyük gençlerde kullanımı :

Alışılagelmiş doz günde bir kez iki saşe (20 mg) veya dört saşedir (40 mg).

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılarda dozun azaltılmasına gerek yoktur.

Özel kullanım durumları

Böbrek veya karaciğer problemleri olan kişiler:

■Ciddi karaciğer problemi olan hastalarda günlük maksimum NEXİUM dozu iki saşedir (20 mg).

■Böbrek problemleri olan hastalar için özel bir doz kısıtlaması söz konusu değildir. Ancak eğer ciddi böbrek problemleriniz varsa doktorunuz sizden düzenli olarak testler yaptırmanızı isteyebilir.

Eğer nexiuM' un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla NEXIUM kullanırsanız

NEXIUM'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmış sanız, derhal bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

NEXIUM'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

Eğer bir dozu almayı unutursanız, dozu almayı unuttuğunuzu hatırlar hatırlamaz alınız. Eğer nerdeyse bir sonraki doz zamanı gelmişse, kaçırılan dozu almayınız, sadece zamanı gelen dozu zamanında alınız.