NEXIUM 10 mg oral sus. için enterik kaplı granüller içeren 28 saşe Dozu

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nexium dozu, Nexium dozaj, Nexium doz aşımı, Nexium uygulama, Nexium kullanım şekli, Nexium kullanımı, Nexium kullanım süresi, Nexium açmı tokmu, Nexium nedir, Nexium ne için kullanılır, Nexium nasıl kullanılır, Nexium faydaları, Nexium etkileri, Nexium günde kaç kez, Nexium sabah mı akşam mı, Nexium fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Vücut ağırlığı >10 kg olan 1-11 yaş arası çocuklar:

Gastro-özofajiyal reflü hastalığı (GÖRH)

- Eroziv reflü özofajit’in tedavisinde

Vücut ağırlığı >10 kg - <20 kg: 8 hafta boyunca günde bir kez 10 mg uygulama Vücut ağırlığı >20 kg: 8 hafta boyunca günde bir kez 10 mg veya 20 mg uygulama

-Nükslerin önlenmesi için iyileşmiş reflü özofajit’in uzun süreli idame tedavisinde: Günde bir kez 10 mg

- Gastro-özofajiyal reflü hastalığının (GÖRH) semptomatik tedavisinde: 8 haftaya kadar günde bir kez 10 mg

1 mg/kg/gün’ün üzerindeki dozlar çalışılmamıştır.

Uygulama şekli:

10 mg doz için, 10 mg saşe içeriği 15 ml su içeren bir bardağa boşaltılır. 20 mg doz için iki 10 mg saşe içeriği 30 ml su içeren bir bardağa boşaltılır. Karbonatlı su kullanmayınız. Granüller dağılana kadar içeriği karıştırınız ve koyulaşması için birkaç dakika bekletiniz. Tekrar karıştırınız ve 30 dakika içinde içiniz. Tüm granülleri elde etmek için V bardak su ile çalkalayınız.

Nazogastrik veya gastrik tüpü olan hastalarda hazırlama ve uygulama talimatları için bkz. 6.6.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmeziği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez. Ağır böbrek yetmezliği olan hastalarla ilgili yeterli deneyim olmadığından, böyle hastalar tedavi edilirken dikkatli olunmalıdır (bkz. 5.2).

Karaciğer yetmezliği:

Hafif ve orta derecede karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez. Ağır karaciğer yetmezliği olan hastalarda, maksimum 20 mg’lık NEXİUM dozu aşılmamalıdır (bkz. 5.2).

Yetişkinler ve 12 yaş ve üzerindeki adolesanlar:

12 yaş ve üzerindeki hastalarda pozolojisi için, NEXİUM Enterik Kaplı Pellet Tablet KÜB’ü referans alınır.

1 yaşın altındaki çocuklar:

Doz aşımı ve tedavisi

Bugüne kadar doz aşımı ile ilgili deneyimler çok sınırlıdır. 280 mg doz ile görülen semptomlar; gastrointestinal semptomlar ve güçsüzlüktür. 80 mg’lık tek doz esomeprazol alımları olaysızdır. Belli bir antidot bilinmemektedir. Esomeprazol plazma proteinlerine yüksek derecede bağlandığından diyalizle vücuttan kolayca uzaklaştırılamaz. Her doz aşımında olduğu gibi, tedavi semptomatik olmalıdır ve genel destekleyici önlemlerden yararlanılmalıdır.