NEORECORMON 2000 IU 6 hazır şırınga Yan Etkileri

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neorecormon yan etkileri, Neorecormon etkileri, Neorecormon zararları, Neorecormon belirtileri, Neorecormon uyarılar, Neorecormon önlemler, Neorecormon kilo aldırırmı, Neorecormon zayıflatırmı, Neorecormon zehirlenmesi, Neorecormon cinsellik, Neorecormon sorunlar, Neorecormon uykusuzluk, Neorecormon bağımlılık, Neorecormon bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi NEORECORMON’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa NEORECORMON’ü kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

  • Çok seyrek olarak, özellikle enjeksiyondan hemen sonra, ciddi alerjik reaksiyonlar gerçekleşir.Hemen tedavi edilmesi gerekir. Eğer sıradışı bir hırıltı veya nefes alma zorluğu; dilinizde,yüzünüzde veya boğazınızda şişme veya enjeksiyon bölgesinde şişlik olursa; eğer başınızdönerse, sersemlerseniz veya bayılırsanız, hemen doktorunuzu arayınız.
  • Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin NEORECORMON’a karşı ciddi aleıjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneyeyatırılmanıza gerek olabilir.

    Aşağıdakilerden herhangi birini farkederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

    Süregelen böbrek yetmezliği (renal anemi) olan kişilerde görülen ilave yan etkiler:

    Kan basıncında artış, baş ağrısı ve yüksek kan basıncı oluşmasında kötüleşme en yaygın yan etkilerdir. Doktorunuz kan basıncınızı, özellikle de tedavinin başında düzenli olarak kontroledecektir. Doktorunuz yüksek kan basıncını ilaçlar ile tedavi edebilir veya geçici olarakNEORECORMON tedavinizi kesebilir.

  • Eğer baş ağrısı, özellikle de ani, bıçak saplanması tarzında, migrene benzeyen baş ağrısı,konfüzyon, konuşma bozuklukları, düzensiz yürüyüş, nöbet veya konvülsiyon gelişirse hemendoktorunuza başvurunuz. Normalde kan basıncınız normal veya düşük bile olsa, bu aşırıyükselmiş kan basıncının (hipertansif kriz) işaretleri olabilir. Hemen tedavi edilmesi gerekir.
  • Eğer düşük kan basıncınız veya şant komplikasyonlarınız varsa, şant trombozu (diyalizsistemiyle bağlantınızı sağlayan damarda kan pıhtısı) riski altında olabilirsiniz.
  • Çok seyrek olarak, hastaların kanlarında potasyum ve fosfat seviyelerinde yükselmelerolmuştur. Bu doktorunuz tarafından tedavi edilebilir.
  • NEORECORMON tedavisi sırasında izole vakalar dahil, eritropoietin tedavisi sırasında,nötralizan antikorlardan kaynaklanan saf kırmızı hücre aplazisi (SKHA) gözlenmiştir. SKHA,vücudun kırmızı kan hücresi üretimini azaltması ya da durdurması demektir. Bu, sıradışıyorgunluk ve eneıji kaybı semptomlarını içeren ağır kansızlığa sebep olur. Eğer vücudunuznötralizan antikorlar üretiyorsa, doktorunuz NEORECORMON tedavisine devam etmeyecektirve kansızlığınızı tedavi etmek için en iyi yolu belirleyecektir.
  • Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

    Aşağıdakilerden herhangi birini farkederseniz, doktorunuza söyleyiniz:
  • Çoğu kişinin kanında demir düzeyi düşer. Neredeyse bütün hastalar NEORECORMON iletedavileri sırasında demir takviyesi ile tedavi edilmek zorundadır.
  • Seyrek olarak alerjiler, döküntü veya ürtiker, kaşıntı gibi deri reaksiyonları veya enjeksiyonyerinin etrafında reaksiyonlar oluşur.
  • Çok seyrek olarak, özellikle daha tedaviye başlar başlamaz, hastalar grip benzeri belirtileryaşamışlardır. Bunlar ateş, titreme, baş ağrısı, kol ve bacaklarda ağrı, kemik ağrısı ve/veya genelolarak kötü hissetmeyi içerir. Bu reaksiyonlar genellikle hafıf-orta arasıdır ve birkaç saat veyagün içinde geçer.
  • Bunlar NEORECORMON’un hafif yan etkileridir.

    Yan etkilerin raporlanması