NEOFLEKS IZOPLEN-P %5 DEKSTROZLU DENGELI ELEKTROLIT içeren infüzyon için çözelti 500 ml (setsiz) Nedir

Türktıpsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neofleks Izoplen nedir, Neofleks Izoplen ne için kullanılır, Neofleks Izoplen ne ilacı, Neofleks Izoplen neye yarar, Neofleks Izoplen ne işe yarar, Neofleks Izoplen neye iyi gelir, Neofleks Izoplen kullananlar, Neofleks Izoplen kullanımı, Neofleks Izoplen uygulama, Neofleks Izoplen etkileri, Neofleks Izoplen faydaları bilgilerini içerir.

2.NEOFLEKS IZOPLEN-P nedir ve ne için kullanılır?

NEOFLEKS İZOPLEN-M vücudun susuz ve tuzsuz kalması (dehidratasyon) durumunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasını önlemek için kullanılan ve damar içi yoldan uygulanan bir çözeltidir. Vücuttan kaybedilen sıvının ve elektrolit adı verilen bazı maddelerin yerine konmasında işe yarar ve bir miktar kalori sağlar.

NEOFLEKS İZOPLEN-M 500 ve 1000 mililitre hacminde poliproplen torbalarda sunulmuştur. Setli ve setsiz iki formu bulunmaktadır.

NEOFLEKS İZOPLEN-M içerisinde vücut için gerekli olan elementler (yapı taşları) içeren bir çözeltidir. İçerdiği glukoz (şeker) sayesinde bir miktar kalori de sağlar.

Damar içi yoldan kullanılan bir çözeltidir.

NEOFLEKS İZOPLEN-M özellikle sıvı aliminin azlığı ile birlikte olan sıvı kayıplarında, terleme, ishal ve kusma durumlannda günlük gereksinim duyulan sıvı ve elementleri karşılamak için kullanılır.

Bunun yanında iyileşmekte olan yanıklı hastalar ya da iltihabi bir barsak hastalığı (ülseratif kolit) veya mide çıkışı daralmış (kronik pilor obstrüksiyonu) hastalarda, bu hastalıklara bağlı potasyum kayıplarının telafisinde tercih edilen bir çözeltidir. Ayrıca vücutta gerçekleşen yapım-yıkım işlemleri sonucu kanın asiditesinin hafif derecede arttığı durumlarda (hafif metabolik asidoz durumları) ve konsantre formda bulunan bazı damar içi uygulamaya uygun ilaçların damar içine uygulanmadan önce seyreltilmesi amacıyla da kullanılmaktadır.