TIMOLOL-POS %0.50 5 ml göz damlası Gebelik

Biem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Paxera gebelik kategorisi C'dir. Paxera hamilelik kategorisi, Paxera gebelik kategorisi, Paxera emzirme, Paxera anne sütüne geçer mi, Paxera laktasyon, Paxera hamilelerde kullanımı, Paxera ve bebek, Paxera kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Paxera 10 mg 56 Tablet anksiyete bozukluğu (tedirginlik ve korku hali), klinik depresyon (major depresif bozukluk) sosyal anksiyete (sosyal fobi) bozukluğu, agorafobinin eşlik ettiği ya da etmediği panik bozukluk, obsesif kompülsif bozukluk (saplantı-zorlantı) ve travmalar sonrası görülebilen Posttravmatik Stres Bozukluğu (PTSB) tanısı alan hastaların semptomlarının tedavilerinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Paroksetin > Psikoanaleptikler > Antidepresanlar > Seçici Serotonin Gerialım İnhibitörleri > Paroksetin

ATC Kodu

N06AB05

Etkin Madde

Paroksetin 10 mg

Barkodu

8699702611205

Geri Ödeme Kodu

A07910

Satış Fiyatı

15.44 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

5

Alternatif İlaç Sayısı

23

Sağlık Konuları

Göz Tansiyonu

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFSV

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

NGB

Eşd. ilaç grubu

E232B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Damla

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C; D(ikinci ve üçüncü trimesterler için)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. TİMOLOL-POS gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Hamilelerde TİMOLOL-POS ile yapılmış iyi kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. Bununla birlikte beklenen yarar olası risklere karşı kesin olarak dengelenmelidir.

Annelere doğumdan kısa bir süre önce TİMOLOL-POS uygulandığında, yeni doğanda bradikardi, hipoglisemi ve solunum depresyonu görülebilir. Yeni doğanlarda diğer beta-blokörlerle, beta blokajı raporları mevcuttur. Bu nedenle, yeni doğanlar doğum sonrası birkaç gün için dikkatli bir şekilde gözlemlenmelidir.

Laktasyon dönemi

Oküler uygulama sonrası timolol anne sütüne geçer ve anne plazmasından daha yüksek konsantrasyonlarda birikebilir. Her ne kadar, anne sütüne geçen etkin madde miktarı, yeni doğan için bir risk oluşturmasa da, çocuk beta blokajın semptomları için, dikkatlice gözlenmiş olmalıdır.

Üreme Yeteneği/Fertilite