NEOFLEKS IZOPLEN-M %5 DEKSTROZLU DENGELI ELEKTROLIT içeren infüzyon için çözelti 1000 ml (setli) Gebelik

Türktıpsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neofleks Izoplen gebelik kategorisi C'dir. Neofleks Izoplen hamilelik kategorisi, Neofleks Izoplen gebelik kategorisi, Neofleks Izoplen emzirme, Neofleks Izoplen anne sütüne geçer mi, Neofleks Izoplen laktasyon, Neofleks Izoplen hamilelerde kullanımı, Neofleks Izoplen ve bebek, Neofleks Izoplen kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Multipl elektrolit çözeltilerinin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ve-veya/embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir.(bkz. 5.3) İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

NEOFLEKS İZOPLEN-M yaşamsal önemi olan durumlar için gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Sodyum klorür içeren çözeltilerle hayvan üreme çalışmaları gerçekleştirilmemiştir. NEOFLEKS İZOPLEN-M ’nin gebe kadınlara uygulandığında fetusta hasara ya da üreme yeteneğinde bozulmaya yol açıp açmayacağı da bilinmemektedir. NEOFLEKS İZOPLEN-M gebe kadınlarda ancak çok gerekliyse kullanılmalıdır.

Doğum

Literatürde travay ve doğum eyleminde dekstroz ve sodyum klorür içeren çözeltilerin kullanıldığı bildirilmiştir. Anne ve fetusun sıvı dengesi, glukoz ve elektrolit konsantrasyonları ile asit-baz dengesi düzenli olarak veya hasta ya da fetusun durumu gerektirdiği zaman değerlendirilmelidir.

Laktasyon dönemi