NEOFLEKS %50 DEKSTROZ sudaki solüsyonu 500 ml setsiz PP-Torba Endikasyonları

Türktıpsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neofleks Dekstroz endikasyonları, Neofleks Dekstroz tedavisi, Neofleks Dekstroz ne işe yarar, Neofleks Dekstroz neye yarar, Neofleks Dekstroz ne için kullanılır, Neofleks Dekstroz nedir, Neofleks Dekstroz faydaları, Neofleks Dekstroz ne ilacı, Neofleks Dekstroz ne zaman kullanılır, Neofleks Dekstroz kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Yiiksek konsantrasyondaki dekstroz çözeltilerinin intravenöz yoldan uygulanmasıyla vücuda su ve kalori sağlanır. Bu çözeltiler hastanın klinik durumuna göre diürezi uyarabilir.

NEOFLEKS %50 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU aşağıdaki durumlarda endikedir:

Dehidratasyon, karaciğerdeki depo glikojen eksikliğine bağlı aşırı sıvı kaybına bağlı gelişen aşırı katabol i k durumlar, kısıtlı besin \ e sıı alımı, diyare. kusma ya da tuz diürezi ne bağlı aşırı sıvı kaybı durumları.

Parenteral beslenme rejimlerinde kalori sağlamak amacıyla. Aşağıdaki parenteral beslenme gereken durumlarda, azot kaybım önlemek ya da negatif azot dengesini düzeltmek için uygun bir protein (azot) kaynağıyla birlikte kullanılır:

• Ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası dönemlerde ya da ağır karaciğer, böbrek, kalp ve mide-bağırsak hastalıklarında olduğu gibi ağızdan besin ve su aluumın kısıtlandığı durumlar.

• Proteinlerin mide-bağırsak sisteminden emiliminin bozulduğu durumlar,

• Proteinlere metabolik gereksinimin ileri derecede arttığı yanıklar vb gibi durumlar.