NEOFLEKS %50 DEKSTROZ sudaki solüsyonu 500 ml setsiz PP-Torba Dozu

Türktıpsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neofleks Dekstroz dozu, Neofleks Dekstroz dozaj, Neofleks Dekstroz doz aşımı, Neofleks Dekstroz uygulama, Neofleks Dekstroz kullanım şekli, Neofleks Dekstroz kullanımı, Neofleks Dekstroz kullanım süresi, Neofleks Dekstroz açmı tokmu, Neofleks Dekstroz nedir, Neofleks Dekstroz ne için kullanılır, Neofleks Dekstroz nasıl kullanılır, Neofleks Dekstroz faydaları, Neofleks Dekstroz etkileri, Neofleks Dekstroz günde kaç kez, Neofleks Dekstroz sabah mı akşam mı, Neofleks Dekstroz fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Uygulanacak doz ve infiizyon hızı haşlanın yaşına, ağırlığına, klinik ve biyolojik durumuna, laboratuvar değerlerine ve birlikle uygulanan tedaviye göre hekim tarafından ayarlanır.

Başka bir ilacın infüzyonu için çözücü olarak kullanıldığında, seçilecek hacim çözülerek uygulanacak ilacın önerilen kullanımına göre kararlaştırılır.

Uygulama sıklığı hastanın klinik durumuna göre hekim tarafından ayarlanır. Hiperglisemi gelişimini önlemek için, infüzyon hızı hastanın glukoz oksidasyon kapasitesini aşmamalıdır. Bu nedenle maksimum glukoz uygulama hızı 500-800 mg/kg/saat olmalıdır.

Uygulama şekli :

Uygulama steril apirojen sellerle intravenöz yoldan yapılır.

Uygulamayla ilgili ayrıntılar için ayrıca bölüm 6.6‘ya bakınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

Bu popülasyona özel gerçekleştirilen bir çalışma bulunmadığından, bu hasla grubu için özel bir dozaj önerisi bulunmamakladır.

Pediyatrik popülasyon:

Uygulanacak doz ve iniüzyon hızı, erişkinlerdeki gibi hastanm ağırlığına, klinik ve biyolojik durumuna ve birlikte uygulanan tedaviye göre hekim tarafmdan ayarlanır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımının tipik başlangıç işaretleri ekstraselüler sıvıda artış, hiperglisemi. hemoglobin ve heınaiokritle azalma, serum elektrolit konsantrasyonlarında düşme, potasyumun hücrelerden ekstraselüler aralığa geçişi ve plazma ozmolaritesinde artıştır.

Böbrek fonksiyonları normal olan hastalarda doz aşımı - uygulanan çözeltinin hiperozmolaritesine bağlı olarak- az ya da bol bir ozmotik diüreze yol açar: buna elektrolitlerin, özellikle de potasyumun kaybı eşlik eder.

İntüze edilen hipertonik karbonhidrat çözeltilerinin su bağlama kapasitelerinin fazla olması nedeniyle, doz aşımı durumunda ozmotik diürez sırasında az ya da çok dehidratasyon oluşur.

Dehidratasyon ilk başta arlan plazma ozmolaritesinin azalmasıyla kareklerizedir. Bu nedenle doz aşımından hemen sonra düşen hemoglobin ve heınatokrit düzeyleri, diürez sırasında aşağı yukarı normal denilebilecek değerlere geri döner.

Diiirez yavaş gelişirse, glukoz aşırı dozuyla birlikte metabolik bozukluklar oluşabilir; bu durum özellikle laktik asit yapımı ve pil azalmasıyla karaklerizcdir. Diürez oluşmazsa, bu durumda dolaşım aşırı yüklenmesiyle ilişkili semptomlar -özellikle ödem (pulmoner ödem dahil)- ve intraselüler potasyumda ağır bir azalma görülebilir.

Doz aşımının tedavisi, doz aşımında alınacak diğer önlemler

Uvaun diizevde diürez varsa:

Ozmodiiirezle kaybedilen
sıvı
ve spesifik elektrolitleri (özellikle potasyumu) yerine koymak amacıyla, serum elektrolit düzeylerini, sıvı dengesini ve asit-baz durumunu sürekli izleyerek hafifçe h i polon i k bir elektrolit çözeltisinin uygulanması önerilir.

Kavbedilen sıvı ve majör elektrolitleri yerine koymak için önerilebilecek bir çözeltinin formülasyonu şu şekildedir: Her 1000 mİ çözeltide yaklaşık 120 mmol sodyum. 50 mmol potasyum. 150 mmol klorür. Kaybedilen diğer elektrolitler de yerine konmalıdır.

Diiirezle kaybedilen net sıvı ve elektrolitleri y’erine koymak yanında, bir asit-baz dengesizliği varsa, bu durum da laboratuvar değerleri sürekli izlenerek düzeltilmelidir.

Oliütiri/antiri durumunda doz aşımının tedavisi:

Son çare olarak karbonhidratsız çözeltiler kullanılarak periton diyalizi ya da ekstrakorpora! hemodiyaliz yapılabilir.

NEOFLEKS °’o 50 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU’nun. ozmolaritesi 2775

mOsm/litredir. Bir litresi 1700 kcal kalori sağlar.