NEOFLEKS %20 DEKSTROZ sudaki solüsyonu 1000 ml PP torba setsiz Dozu

Türktıpsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neofleks Dekstroz dozu, Neofleks Dekstroz dozaj, Neofleks Dekstroz doz aşımı, Neofleks Dekstroz uygulama, Neofleks Dekstroz kullanım şekli, Neofleks Dekstroz kullanımı, Neofleks Dekstroz kullanım süresi, Neofleks Dekstroz açmı tokmu, Neofleks Dekstroz nedir, Neofleks Dekstroz ne için kullanılır, Neofleks Dekstroz nasıl kullanılır, Neofleks Dekstroz faydaları, Neofleks Dekstroz etkileri, Neofleks Dekstroz günde kaç kez, Neofleks Dekstroz sabah mı akşam mı, Neofleks Dekstroz fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Uygulanacak doz ve infüzyon hızı hastanın yaşına, ağırlığına, klinik ve biyolojik durumuna, laboralııvar değerlerine ve birlikle uygulanan tedaviye göre hekim tarafından ayarlanır. Başka bir ilacın infüzyonıı için çözücü olarak kullanıldığında, seçilecek hacim çözülerek uygulanacak ilacm önerilen kullanımına göre kararlaştırılır.

Uygulama sıklığı hastanın klinik durumuna göre hekim tarafından ayarlanır.

Hiperglisemi gelişimini önlemek için, infüzyon hızı hastanın glukoz oksidasyon kapasitesini aşmamalıdır. Bu nedenle maksimum glukoz uygulama hızı 500-800 mg/kg/saat olmalıdır. Uygulama şekli :

Uygulama steril apirojen sellerle intravenöz yoldan yapılır.

Uygulamayla ilgili ayrıntılar için ayrıca bölüm 6.6’ya bakınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek i Karaciğer yetmezliği:

Bu popiilasyona Özel gerçekleştirilen bir çalışma bulunmadığından, bu hasla grubu için özel bir dozaj önerisi bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Uygulanacak doz ve infuzyon hızı, erişkinlerdeki gibi hastanın ağırlığına, klinik ve biyolojik durumuna ve birlikte uygulanan tedaviye göre hekim tarafından ayarlanır.

Geriyatrik popülasyon:

Uygulanacak doz ve infüzyon hızı, erişkinlerdeki gibi hastanın ağırlığına, klinik ve biyolojik durumuna ve birlikle uygulanan tedaviye göre hekim tarafından ayarlanır.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşıntının tipik başlangıç işaretleri eksiraseliiler sıvıda artış. bİperglisemi. hemoglobin ve hematokritle azalma, serum elektrolit konsantrasyonlarında düşme, potasyumun hücrelerden eksiraseliiler aralığa geçişi ve plazma ozmolarilesinde artıştır.

Böbrek fonksiyonları normal olan hastalarda doz aşımı - uygulanan çözeltinin

hiperozmolarilesine bağlı olarak- az ya da bol bir ozmotik diiireze yol açar: buna elektrolitlerin, özellikle de potasyumun kaybı eşlik eder.

İnfüze edilen hipertonik karbonhidrat çözeltilerinin su bağlama kapasitelerinin lazla olması nedeniyle, doz aşımı durumunda ozmotik diiirez sırasında az ya da çok dehidratasyon oluşur.

Dehidratasyon ilk başta artan plazma ozmolaritesinin azalmasıyla kareklerizedir. Bu nedenle doz aşımından hemen sonra düşen hemoglobin vc lıemalokrit düzeyleri, diüıcz sırasında aşağı yukarı normal denilebilecek değerlere geri döner.

Diiirez vavaş gelişirse, glukoz aşırı dozuyla birlikle metabolik bozukluklar oluşabilir: bu durum Özellikle laktik asit yapıntı ve pH azalmasıyla kaıaklerizedir. Dİürez oluşmazsa, bu durumda dolaşım aşın yüklenmesiyle ilişkili semptomlar -özellikle Ödem (pulmoner ödem dahil)- ve intraseli’tler potasyumda ağır bir azalma görülebilir.

Doz aşımının tedavisi, doz. aşımında alınacak diğer önlemler Uvmın düzeyde diiirez varsa:

Oznıodiiirezle kaybedilen sıvı ve spesifik elektrolitleri (özellikle potasyumu) yerine koymak amacıvla. serum elektrolit düzeylerini, sıvı dengesini ve asil-baz durumunu sürekli izleyerek hafifçe lıipotonik bir elektrolit çözeltisinin uygulanması önerilir.

Kaybedilen sıvı ve majör elektrolitleri yerine koymak için önerilebilecek bir çözeltinin forııtülasyonu şu şekildedir: iler 1000 1111 çözeltide yaklaşık 120 ntmol sodyum. j0 ınmol potasyum. 150 1111110! klorür. Kay bedileıı diğer elektrolitler de yerine konmalıdır.

Diürezle kaybedilen net sıvı ve elektrolitleri yerine koymak yanında, bir asit-baz dengesizliği varsa, bıı durum da laboratuvar değerleri sürekli izlenerek düzeltilmelidir. Oliuüri/anüri durumunda doz asımının tedavisi:

Son çare olarak karbonhidratsız çözeltiler kullanılarak periton diyalizi ya da ekstrakorporal hemodiyaliz yapılabilir.