NEOFLEKS %20 DEKSTROZ sudaki solüsyonu 1000 ml PP torba setsiz Endikasyonları

Türktıpsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neofleks Dekstroz endikasyonları, Neofleks Dekstroz tedavisi, Neofleks Dekstroz ne işe yarar, Neofleks Dekstroz neye yarar, Neofleks Dekstroz ne için kullanılır, Neofleks Dekstroz nedir, Neofleks Dekstroz faydaları, Neofleks Dekstroz ne ilacı, Neofleks Dekstroz ne zaman kullanılır, Neofleks Dekstroz kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Yüksek konsantrasyondaki dekstroz çözeltilerinin intravenöz yoldan uygulanmasıyla viıcuda su ve kalori sağlanır. Bu çözeltiler hastanın klinik durumuna göre diiirezi uyarabilir. NEOFLEKS %20 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU aşağıdaki durumlarda endikedir: Dehidratasyon. karaciğerdeki depo glikojen eksikliğine bağlı aşırı sıvı kaybına bağlı gelişen aşırı katabolik durumlar, kısıtlı besin ve su alımı, diyare. kusma ya da tuz diiirezine bağlı aşırı sıvı kaybı durumları.

Parenteral beslenme rejimlerinde kalori sağlamak amacıyla. Aşağıdaki parenteral beslenme aereken durumlarda, azot kaybını önlemek ya da negatif azot dengesini düzeltmek için uygun bir protein (azot) kaynağıyla birlikte kullanılır:

• Ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası dönemlerde ya da ağır karaciğer, böbrek, kalp ve midc-bağırsak hastalıklarında olduğu gibi ağızdan besin ve su aliminin kısıtlandığı durumlar.

• Proteinlerin mide-bağırsak sisteminden emiliıninin bozulduğu durumlar.

• Proteinlere metabolik gereksinimin ileri derecede arttığı yanıklar vb gibi durumlar.

İnsiiline bağlı veya bağlı olmayan hipoglisemi durumlarında (Yeni doğan bebek ve stil çocuklarının akut semptomatik hipoglisemilerinde kan glukoz düzeylerinin normale yükseltilmesi dahil).