NAVELBINE 50 mg flakon Dozu

Pierre Fabre Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Navelbine dozu, Navelbine dozaj, Navelbine doz aşımı, Navelbine uygulama, Navelbine kullanım şekli, Navelbine kullanımı, Navelbine kullanım süresi, Navelbine açmı tokmu, Navelbine nedir, Navelbine ne için kullanılır, Navelbine nasıl kullanılır, Navelbine faydaları, Navelbine etkileri, Navelbine günde kaç kez, Navelbine sabah mı akşam mı, Navelbine fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Küçük hücreli olmayan akciğer kanseri ve ileri meme kanseri

Monoterapide genel olarak kullanılan doz haftada 25-30 mg/m2’dır.

Kombinasyon kemoterapisinde doz (25-30 mg/m2) korunurken uygulama sıklığı üç haftada bir kez 1 ve 5. günler ya da 3 haftada bir kez 1 ve 8. günler olmak üzere azaltılır.

Uygulama şekli:

NAVELBINE uygun dilüsyon yapıldıktan sonra sadece intravenöz yoldan kullanılır. NAVELBINE’nin intratekal yoldan kullanımı ölümcül olabilir (Ayrıntılı bilgi için bkz. bölüm 6.6.)

NAVELBINE’nin, 20-50ml enjeksiyonluk serum fizyolojik solüsyonu (9mg/ml; %0.9) veya %5 dekstroz solüsyonu ile dilüsyon hazırlandıktan sonra 6-10 dakikalık infüzyon şeklinde verilmesi önerilmektedir.

Uygulamadan sonra, damar en az 250 ml serum fizyolojik ile yıkanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği

Renal atılımının çok az olması nedeniyle, ciddi renal yetmezliği olan hastalarda NAVELBINE dozunun azaltılmasına ilişkin farmakokinetik bir gerekçe yoktur.

Karaciğer yetmezliği

NAVELBINE farmakokinetiği orta derecede ve ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalarda değişmez. Bununla birlikte, önlem olarak ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalarda dozun 20 mg/m2’ye düşürülmesi ve hematolojik parametrelerin yakın izlenmesi önerilir (bkz. bölüm 4.4 ve 5.2).

Pediyatrik Popülasyon

Çocuklarda güvenilirlik ve etkinliği saptanmadığından kullanılması önerilmez.
Geriyatrik Popülasyon

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar

NAVELBINE ile doz aşımı bazen enfeksiyon, ateş, paralitik ileus ve hepatik bozukluklar ile ilişkili kemik iliği hipoplazisine yol açabilir.

Tedavi

Hekim tarafından gerekli görüldüğünde kan transfüzyonu, büyüme faktörleri ve geniş spektrumlu antibiyotik tedavisi ile birlikte genel destekleyici önlemler alınmalıdır. Karaciğer işlevlerinin yakından izlenmesi önerilir. NAVELBINE için bilinen bir antidot yoktur.