NASACORT nazal sprey Uyarılar

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nasacort uyarılar, Nasacort zararları, Nasacort önlemler, Nasacort riskler, Nasacort yan etkisi, Nasacort alerji, Nasacort alkol, Nasacort hamileler, Nasacort emzirme, Nasacort araç kullanımı, Nasacort fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Adrenal fonksiyonda bozulma olasılığı nedeniyle, hastalarda sistemik steroid tedavisinden NASACORT AQ’a geçerken dikkatli olmak gerekir.

NASACORT AQ gibi topikal kortikosteroidlerle tedaviye geçmeden önce uzun süreli sistemik kortikostero idlerle tedavi edilmiş hastalar, strese yanıt durumunda ortaya çıkabilecek akut adrenal yetmezlik açısından dikkatle izlenmelidir.

NASACORT AQ ile yapılan klinik çalışmalarda, nadiren Candida albicans ile burunda ve farenkste lokalize enfeksiyon oluştuğu görülmüştür. Böyle bir enfeksiyon oluşursa, uygun bir lokal tedavi yapılması ve NASACORT AQ uygulamasına geçici olarak son verilmesi gerekir.

Kortikostero idlerin yara iyileşmesi üzerine olan inhibitör etkisi nedeniyle, kısa süre önce nazal septal ülser, burun ameliyatı veya travması geçiren hastalarda iyileşme gerçekleşinceye kadar NASACORT AQ’un dikkatle kullanılması gereklidir.

Onaylı dozlarda nazal kortikostero id kullanan çocuklarda büyüme geriliği rapor edilmiştir.
Nazal kortikosteroid ile uzun süreli tedavi alan çocukların boy ölçümlerinin düzenli olarak izlenmesi tavsiye edilmektedir. Eğer büyüme yavaşlarsa, nazal kortiko steroid dozunu düşürme amacıyla tedavi gözden geçirilmeli ve mümkünse semptomları etkin şekilde kontrol altında tutabilecek en düşük dozla tedavi sürdürülmelidir. Buna ilaveten, hastanın bir uzmana yönlendirilmesi gerekir. Nazal kortikostero idlerin büyüme hızı üstündeki uzun vadeli etkileri ve nihai erişkin boyuna tesiri bilinmemektedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

NASACORT AQ'un araba veya makine kullanma üzerinde bilinen bir etkisi yoktur.