Torisel 25 Mg/ml Iv İnfüzyonluk Çözelti İçin Konsantrat 1 Flakon Gebelik

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Projezik gebelik kategorisi X'dir. Projezik hamilelik kategorisi, Projezik gebelik kategorisi, Projezik emzirme, Projezik anne sütüne geçer mi, Projezik laktasyon, Projezik hamilelerde kullanımı, Projezik ve bebek, Projezik kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Projezik Flurbiprofen etken maddesi içeren ve kas-iskelet sistemi ile ilgili durumlarda kullanılan bir ilaçtır. Projezik osteoartrit, bursit ve tendinit, romatoid artrit, ankilozan spondilit, dismenore ve yumuşak doku yaralanmalarında kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Kas İskelet Sistemi > Antienflamatuar ve Antiromatikler > Non-steroid > Propiyonik asit türevleri > Flurbiprofen

ATC Kodu

M01AE09

Etkin Madde

Flurbiprofen 100 mg

Barkodu

8699844090319

Geri Ödeme Kodu

A12310

Satış Fiyatı

8.54 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

33

Alternatif İlaç Sayısı

22

Sağlık Konuları

Romatoid Artrit , Osteoartrit , Diş Ağrısı , Diz ve Eklem Ağrıları , Kas Sertleşmesi

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF2E

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E330A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye Gebelik Kategorisi:X Gebe kadınlarda temsirolimus kullanımına ilişkin yeterli veri bulunmamaktadır. Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon) Hayvan çalışmaları üreme toksisitesi göstermiştir. İnsanlar için potansiyel risk bilinmemektedir. Çocuk sahibi olma yaşındaki kadınlar, tedavi süresince ve 3 ay sonrasına kadar, tıbbi olarak kabul gören bir gebelikten korunma yöntemi kullanmalıdır. Çocuk sahibi olma potansiyeli bulunan erkekler, tedavi süresince ve 12 hafta sonrasına kadar, tıbbi olarak kabul gören bir gebelikten korunma yöntemi kullanmalıdır. Gebelik dönemi TORISEL gebelik sırasında ancak, potansiyel yarar, embriyo/fetüs için potansiyel riski doğrulayacaksa kullanılmalıdır. TORISEL ile tedavi sırasında hasta gebe kalırsa, hasta ve doktoru teşhis, alternatif seçenekler ve temsirolimusun gelişmekte olan embriyo/fetusa potansiyel riskleri konusunda detaylı olarak tartışmalıdır. Laktasyon dönemi Temsirolimusun insan sütüne geçtiğine dair bilgi yoktur. Temsirolimusun süte geçişi hayvanlarda incelenmemiştir. Pek çok ilaç insan sütüne geçtiğinden ve temsirolimusun insan sütüne geçmesinin etkileri incelenmediğinden, TORISEL alırken, kadınlar emzirmemeleri konusunda uyarılmalıdır. Üreme yeteneği / Fertilite Erkekler TORISEL ile tedaviye başlamadan önce tam olarak bilgilendirilmeli ve fetüs ve sperm üzerine etkisi bilinmeyen bir ilacı almanın potansiyel tehlikelerini tam olarak anlamalıdır. Çocuk sahibi olma potansiyeli mevcut eşleri olan erkekler, temsirolimus ile tedavi süresince ve son temsirolimus dozundan 12 hafta sonrasına kadar tıbbi olarak kabul gören bir gebelikten korunma yöntemi kullanmalıdır.