NAGLID 60 mg 84 tablet Nedir

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Naglid nedir, Naglid ne için kullanılır, Naglid ne ilacı, Naglid neye yarar, Naglid ne işe yarar, Naglid neye iyi gelir, Naglid kullananlar, Naglid kullanımı, Naglid uygulama, Naglid etkileri, Naglid faydaları bilgilerini içerir.

2.NAGLID nedir ve ne için kullanılır?

MECOSYNE tablet pembe renkli ve film kaplıdır. Her tablette 60 mg nateglinid içeren 84 film tabletlik ambalajlarda takdim edilmektedir.

MECOSYNE kan şeker düzeyi diyet ve egzersiz ile yeterince kontrol edilemeyen veya diğer kan şekerini düşürücü ilaçlar ile sürekli bir tedavi görmemiş Tip 2 diyabetli hastalarda (insüline bağımlı olmayan diyabet) kan şeker düzeyini düşürmek için kullanılan bir ilaçtır. İnsülin insan vücudunda pankreas adlı organ tarafından üretilen bir maddedir ve özellikle yemek sonrasında kan şeker düzeyinin düşürülmesinden sorumludur. Tip 2 diyabeti olan hastalarda pankreas yemeklerden sonra yeterince hızlı şekilde insülin salgılayamaz ve kan şekeri yükselmeye başlar. MECOSYNE pankreası uyararak daha hızlı şekilde insülin salgılanmasını sağlar. Bu da yemek sonrasında kan sekerinin kontrol altında tutulmasını sağlar.

Doktorunuz kan şekerinizi kontrol etmek için MECOSYNE'i metformin gibi başka bir ağız yoluyla alınan antidiyabetik ilaç ile birlikte de verebilir.