NAGLID 60 mg 84 tablet Dozu

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Naglid dozu, Naglid dozaj, Naglid doz aşımı, Naglid uygulama, Naglid kullanım şekli, Naglid kullanımı, Naglid kullanım süresi, Naglid açmı tokmu, Naglid nedir, Naglid ne için kullanılır, Naglid nasıl kullanılır, Naglid faydaları, Naglid etkileri, Naglid günde kaç kez, Naglid sabah mı akşam mı, Naglid fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi :

Monoterapi:

Genellikle kullanılan doz ana yemeklerden önce 120 mg’dır (3 kez/gün).

Eğer bu dozla yeterli cevap alınamazsa hastalar yine yemeklerden önce alınacak 180 mg doza

cevap verebilir.

İlacın dozu glukozile hemoglobin (HbAıc) ölçüm sonuçlarına göre ayarlanmalıdır. Yemek zamanındaki HbAıc düzeylerine katkıda bulunan kan şekeri yükselmesini azaltmak, MECOSYNE’in başlıca terapötik etkisi olduğundan bu ilaca alınan terapötik cevap yemekten sonraki 1-2 saat içerisinde yapılacak ölçümlerle de izlenebilir.

Klinik çalışmalar sırasında MECOSYNE genellikle kahvaltı, öğle veya aksam yemeğinden önce olmak üzere yemeklerden önce kullanılmıştır.

Kombinasyon tedavisi:

MECOSYNE monoterapisi görmekte olmasına rağmen ilave tedaviye ihtiyacı olan hastalarda idame dozuna ilave olarak metformin kullanılabilir.

Metformin monoterapisi sırasında ilave tedaviye ihtiyaç duyan hastalarda genellikle kullanılan MECOSYNE dozu yemeklerden önce 120 mg’dır. Terapötik hedefe yaklaşan (HbAıc düzeyleri %7.5’in altına inen) bazı hastalarda yemeklerden önce alınacak 60 mg MECOSYNE yeterli olabilir.

Uygulama şekli :

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

MECOSYNE yemeklerden önce yeterli miktarda sıvı ile (örneğin, bir bardak su) yutularak alınmalıdır. Genellikle yemekten hemen (1 dakika) önce alınır, ama yemekten önceki yarım saat içerisinde de alınabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler :

Böbrek yetmezliği :

Böbrek fonksiyonları bozuk olan hastalarda doz ayarlanmasına ihtiyaç yoktur. MECOSYNE’in orta-ileri derecede şiddetli böbrek yetmezliği (kreatinin klirensi 15-50 mL/dakika) olan hastalarda ve diyalize ihtiyaç gösteren vakalardaki sistemik biyoyararlanımı ve eliminasyon yarı-ömrü sağlıklı deneklerdekinden istatistik anlama sahip olacak derecede farklı değildir.

Karaciğer yetmezliği :

Hafif-orta şiddette karaciğer hastalığı olan vakalarda doz ayarlanmasına ihtiyaç yoktur. MECOSYNE’in diyabeti olmayan, hafif-orta şiddette karaciğer yetmezliği vakalarındaki sistemik biyoyararlanım oranı ve yan-ömrü sağlıklı deneklerdekinden istatistik anlam taşıyacak şekilde farklı değildir. Ağır karaciğer hastaları incelenmemiştir ve MECOSYNE bu grupta ihtiyatla kullanılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon :

MECOSYNE’in pediatrik hastalardaki etkinlik ve ilaç emniyeti değerlendirilmemiştir. Bu nedenle de MECOSYNE’in söz konusu hasta popülasyonunda kullanılması önerilmez.

Geriyatrik popülasyon :

Doz aşımı ve tedavisi

Hastaların 7 gün boyunca gittikçe artarak günde 720 miligrama kadar yükselen dozlarda nateglinid kullanması iyi tolere edilmiştir. Klinik çalışmalarda nateglinid doz aşımıyla hiç karşılaşılmamıştır. Ancak olası bir aşırı doz glukoz düzeyini düşürücü etkinin abartılmasıyla ve bununla birlikte hipoglisemi semptomlarının gelişmesiyle sonuçlanabilir. Bilinç kaybının veya nörolojik bulguların eşlik etmediği hipoglisemi semptomları oral glukoz kullanılarak ve pozolojide ve/veya yemek saatlerinde gerekli değişiklikler yapılarak tedavi edilmelidir. Koma, kriz veya diğer nörolojik semptomlarla birlikte gelişen şiddetli hipoglisemi reaksiyonları intravenöz glukoz verilerek tedavi edilmelidir. Nateglinid plazma proteinlerine yüksek oranda bağlı bulunduğundan diyaliz ilacın kandan uzaklaştırılması amacıyla kullanılabilecek etkili bir yöntem değildir.