MUSKAZON 20 tablet Uyarılar

Kurtsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Muskazon uyarılar, Muskazon zararları, Muskazon önlemler, Muskazon riskler, Muskazon yan etkisi, Muskazon alerji, Muskazon alkol, Muskazon hamileler, Muskazon emzirme, Muskazon araç kullanımı, Muskazon fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

• Anemisi olanlar, akciğer hastalan, karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doktor kontrolü altında dikkatli kullanılmalıdır.

• Erişkinlerde kronik günlük dozlarda karaciğere hasanna neden olabilir.

• Hepatoksisite: İçeriğindeki parasetamol nedeniyle akut yüksek dozda ciddi karaciğer toksisitesine neden olur. Klorzoksazon alan hastalarda nadiren, ölümcül olabilen, ciddi karaciğer toksisitesi bildirilmiştir. Mekanizması bilinmemekle birlikte idiyosinkratik ve öngörülemez gibi görünmektedir. Bu nadir olaya hastalan eğilimli kılan faktörler bilinmemektedir. Hastalar, hepatotoksisitenin ilk işaret ve/veya belirtilerini (ateş, döküntü, iştahsızlık, bulantı, kusma, yorgunluk, sağ üst kadranda ağn, koyu renkli idrar veya sanlık gibi) bildirmeleri konusunda bilgilendirilmelidir. Eğer bu işaret veya belirtilerden herhangi biri gelişirse klorzoksazon kullanımı hemen kesilmelidir. Eğer hastada karaciğer enzimleri (örneğin AST, ALT, alkalen fosfataz) veya bilirubin seviyelerinde anormallik oluşursa da klorzoksazon kullanımı hemen kesilmelidir.

• Alkolik karaciğer hastalannda dikkatli kullanılmalıdır. Kronik ciddi alkol bağımlılan, aşın parasetamol kullanımından kaynaklanan artmış karaciğer toksisitesi riski altında olmalanna karşın bununla ilgili raporlar seyrektir. Raporlar hemen hemen her zaman, ciddi kronik alkolik vakalan, önerilen dozlan çoğu kez aşan parasetamol dozaj lan ve sıkça önemli düzeydeki doz aşımı ile ilgilidir. Doktorlar düzenli olarak çok miktarda alkol tüketen hastalanna, önerilen parasetamol dozlannı aşmamalan konusunda uyarmalıdır.

• MUSKAZON, aleıjisi bilinen veya ilaçlara aleıji hikayesi olan hastalarda ihtiyatla kullanılmalıdır. Eğer kızarma, ürtiker veya cilt kaşınması gibi hassasiyet reaksiyonlan görülürse ilaç kesilmelidir.

• MUSKAZON kullanımı, sersemlik hali yapabilir ve alkol veya diğer merkezi sinir sistemi depresanlannın birlikte kullanımı sersemliği artırabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

MUSKAZON kullanımı baş dönmesi ve sersemlik yapabilir;bu nedenle araç ve makine kullanan hastalar dikkatli olmalıdır. Düzenli MUSKAZON kullanımı esnasında dikkat gerektiren işlerin yapılması önerilmez.